Per un primer de maig combatiu i anticapitalista


Estem a la cinquena setmana de confinament pel #Coronavirus i ens en queda una altra més, com a mínim. A la greu crisi sanitària que patim s’uneix la gran crisi econòmica que ja pateix molta gent treballadora i que encara es farà més intensa conforme passin els dies i setmanes.

Aquest any més que mai cal canalitzar tota aquesta indignació, ni que sigui des de casa:

#1MaigGramenet GRAN CASSOLADA 12-12.15 h

“La crisi del coronavirus no està sent res més que l’espurna que ha fet esclatar tot un model de desenvolupament de capitalisme salvatge, on la cobdícia per acumular beneficis empresarials ha provocat el creixement de la pobresa i la desigualtat, així com la pèrdua de drets i l’augment de la precarietat laboral.”

“No podem permetre que aquesta crisi econòmica que tenim a sobre la tornem a pagar nosaltres. La defensa dels serveis públics ha de ser una prioritat, s’ha de posar fi a les polítiques d’austeritat i abolir l’article 135 de la Constitució, el lloc de treball ha de gaudir d’una protecció màxima i exigir salaris dignes, sectors estratègics com l’energia o el subministrament d’aigua han de passar a control públic, els sectors privats en educació o sanitat han de ser absolutament marginals, cal posar fi a la mercantilització de les necessitats bàsiques, com l’habitatge, mitjançant lleis antidesnonaments i que s’imposin lloguers socials, s’han de fixar pensions que permetin una vida digna, les lleis laborals de Zapatero i Rajoy han de ser abolides immediatament, cal la protecció pública dels sectors socials més vulnerables mitjançant una Renda Bàsica, el tancament d’empreses hauria de ser contestat amb l’ocupació i autogestió pels treballadors organitzats i començar a marcar el camí, no només cap a la fi de l’neoliberalisme, sinó cap al final de l’capitalisme i la societat patriarcal.”

Aquests paràgrafs estan estrets del #manifest de l’1 de maig que suscriu SOM Gramenet juntament amb altres organitzacions de l’esquerra transformadora i feminista de la ciutat. Aquí el teniu sencer:

Santa Coloma de Gramenet, 18 d’abril de 2020


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.