Intervenció en el ple de l’Anna Pérez sobre la sentència als presos i preses polítics – 28/10/19


En el passat ple del 28 d’octubre SOM Gramenet va prendre la paraula en les mocions presentades pels grups municipals d’ERC i Comuns sobre la sentència del Tribunal suprem a les preses i presos polítics catalans per sedició.

Aquest ple es va desenvolupar mentre es produïa una protesta ciutadana per la detenció, quan anava a buscar la seva néta a l’escola bressol, de l’històric activista i company Juan Pastor, per la seva participació en en l’intent d’aturar un desnonament 12 dies abans, demostrant que la repressió judicial no només afecta l’independentisme sinó que persegueix tota la dissidència i la sentència marca un camí molt perillós.

“S’està prohibint, ara mateix, l’entrada a ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma a aquesta Casa que és la de tots. És una vegonya!”

“El que acabo de llegir, són les paraules amb les quals s’expressava el Govern municipal en un comunicat el 2 d’octubre de 2017, després de la brutalitat policial exercida durant el referèndum de l’1 d’octubre en alguns municipis de Catalunya (el nostre va ser afortunat en aquest sentit). Quina diferència amb el silenci sepulcral d’aquests darrers dies i setmanes en els quals s’han produït no pocs esdeveniments susceptibles de ser respostos per part del govern de la nostra ciutat.”

“El 23 de setembre: Detenció del fill de Santa Coloma, Germinal Tomàs, i 8 persones més sota acusació de terrorisme i altres barbaritats, amb vulneració flagrant dels seus drets. Un mes després el Tribunal d’ordre públic, perdó l’Audiència Nacional, ha admès que no van trobar cap explosiu de cap tipus, com era d’esperar. Clavegueres de l’Estat.
El Germinal és fill de la Mar Aubeso, que desgraciadament ens va deixar al gener de 2016, i del Manel Tomàs, tots dos activistes veïnals molt estimats al Raval i a Santa Coloma. Tan estimats que la Mar té una sala en honor seu a la biblioteca Can Peixauet. […]
Què diria ara davant d’aquest silenci vers el seu fill segrestat per l’Estat? Quina manca d’humanitat cap el Manel que no ha rebut suport institucional en aquestes setmanes difícils!”

“[…] La sedició s’aplicarà a tota la dissidència política: la PAH, els activistes per l’emergència climàtica i el moviment feminista, per què no? Clavegueres de l’Estat. Per a això ha servit l’enduriment de la llei antiterrorista, del codi penal i la promulgació de la llei Mordassa, que el PSOE no s’ha atrevit a derogar.”

“Santa Coloma no es mereix un govern municipal que no tingui res a dir davant tot el que està passant.”

“La deriva autoritària en què està caient l’Estat espanyol […] ens fa pessimistes respecte a què serveixi d’alguna cosa queixar-se a aquest Estat que s’està deixant endur pels ideals de l’extrema dreta, que mai han marxat. Transició modèlica? Transició fake diríem nosaltres. El Govern de la Generalitat també s’està mostrant inoperatiu davant l’allau d’il·legalitats que s’estan produint. “

“[…] hem trobat a faltar la referència [en la moció] a la resta de presos i preses polítiques (que ja depassen la trentena), sobretot quan en tenim un a la nostra ciutat. Ens sap greu que els companys d’Esquerra no els hagin nomenat. Sí, la moció és de denúncia de la sentència, però la sentència és només un aspecte del prisma, extremadament dolorós, això sí, però no l’únic. Tot està imbricat. “

“De la moció dels Comuns ens ha semblat molt tebi el 1r acord […] ens sembla que hauria d’anar més enllà de la indignació. El vocabulari també és important.”


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.