Article: Obres al carrer Masnou


OBRES AL CARRER MASNOU

Aquests dies, el carrer Masnou –on visc-  és en obres. Unes obres que semblen de fireta, amb rètols manllevats a l’Ajuntament de Barcelona, sense cap mena d’informació al veïnat per part de l’Ajuntament. Obres i més obres, i més n’hi haurà abans del mes de maig, vaticinem. Un dia comencen a cavar, surts de casa per una passera i no saps perquè. Li demanes als treballadors i amb amabilitat et diuen que trauran els pals de llum, que soterraran la instal·lació elèctrica.

I les voreres quedaran com ara? Tampoc ho saben o no t’ho volen dir, no fos cas que això sigui informació confidencial. Ningú els ha dit que intentin de no traginar amb màquines a les hores d’entrada o sortida de l’escola Les Palmeres perquè moltes famílies, nens i nenes hi passen. El dia a dia els informarà, però no ho podria haver organitzat abans un responsable municipal?

El Masnou és un carrer poc conegut. És un carrer estret, costerut i escapçat –hauria de començar al carrer Rafael Casanova, però ho fa abruptament amb una corba de 90 graus al passatge Dalt de la Ciutadella- del Barri Centre. Fa més de 50 anys ja deien que l’obririen, fins i tot la numeració no comença ni per l’1, però passen els anys i del que es va aprovar un dia al Ple el govern municipal no se’n vol recordar. Una via, on els vianants caminem per la calçada i els cotxes, les furgonetes i els camions baixen enfilats a la vorera. Perquè, fins i tot s’hi aparca a un dels costats! El veïnat fem cames perquè la pujada és inevitable, braços quan arrosseguem carros de comprar i cotxets cap amunt provant d’evitar els sots i eslàlom quan sortegem els pals, els pivots i altres obstacles a les voreres .

Ara pot ser un bon moment: estem en obres. Aquest carrer podria prioritzar el pas de vianants, impedir que s’hi aparqués i permetre l’accés de vehicles mida cotxe només per càrrega o descàrrega o als pàrquings dels veïns i veïnes. Les pujades i les baixades serien molt més amables si el seu disseny fos similar al del veí Sant Isidre.

 

 Sílvia Terol, candidata per SOM Gramenet

 

 

 

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.