Sense les dones, el món s’atura de nou!


MANIFEST SOM GRAMENET 8 MARÇ

Sense les dones, el món s’atura de nou!

 

De cara al proper 8 de març, a SOM Gramenet ho tornem a tenir molt clar: necessitem una nova vaga general on les dones mostrem les injustícies que patim i la força que la meitat de la població mou al món.

Les dones continuem treballant el mateix per menys salari, treballem en sectors precaritzats amb sous miserables, i el sostre de vidre continua limitant les nostres possibilitats professionals. La pobresa té rostre de dona.

Tenim doble jornada: dins i fora de casa. El treball de cures no està repartit equitativament. Som nosaltres qui majoritàriament fem el treball domèstic i cuidem d’infants i persones dependents. Un treball no remunerat que molts cops es fa en silenci i que suposa una càrrega mental, emocional i física molt important.

És a nosaltres a qui ens assassinen pel sol fet de ser dones. A qui violen, a qui assetgen i a qui tracten com a objectes sexuals. A qui han educat com a princeses submises que han de callar davant les masculinitats més retrògades.

Però no! No som nosaltres les úniques responsables. Nosaltres hem après a dir NO; a dir que només SI és SI. I són els homes, els qui encara han de fer un llarg camí per a treballar les masculinitats agressives, autoritàries, controladores i repressores.

Des de SOM Gramenet lluitem dia a dia contra el sistema cisheteropatriarcal i capitalista que sosté totes aquestes injustícies. No aconseguirem avançar si no acabem amb lleis i tribunals patriarcals que donen llibertat a “La Manada”, ni reformes laborals i lleis d’estrangeria que permeten esclavitzar a les jornaleres de la maduixa a Andalusia, ni polítiques d’igualtat insuficients que no acaben amb els feminicidis.

Tampoc serem mai lliures si deixem avançar al feixisme, per això també és nostra la lluita per la llibertat, contra el racisme i la xenofòbia.

Així doncs, des de SOM Gramenet animem a totes les dones a sumar-se a la vaga del proper 8 de març, i a organitzar-se amb col·lectius feministes locals per aturar el món i fer visible tot allò que ens oprimeix. Tot el que tenim ho hem aconseguit lluitant.

Continuem lluitant i ho aconseguirem tot!

 

CILIC AQUÍ per descarregar el Manifest de SOM 8-M en PDF

 

 

 

SOM Gramenet, gener de 2019


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.