NOU CURS; L’ÚLTIM D’AQUESTA LEGISLATURA


Acabem d’encetar nou curs. I no és un curs qualsevol. Aquest, serà el darrer d’aquesta legislatura. Des de SOM Gramenet, arrenquem aquest darrer tram amb la voluntat de continuar treballant per una Santa Coloma més habitable, més solidària i més justa per i amb tothom. Per això, seguirem fent costat a les lluites veïnals i col·lectives que tenen els carrers com a escenari i les colomenques i colomencs com a veritables protagonistes. Seguirem sent propositius, construïnt discurs i propostes, i també assenyalant i alçant la veu cap a tot allò que que ens sembli reprobable o injust.

Aquí sota, podeu llegir l’article de la portaveu Anna Pérez, publicat a El Mirall, en la seva darrera edició de Festa Major 2018.

Bon inici de curs a tothom!

COMENÇA L’ÚLTIM CURS POLÍTIC D’AQUESTA LEGISLATURA

(Anna Pérez, Regidora de SOM Gramenet)

L’altre dia, passejant pel barri, em vaig fixar en un panell informatiu de les obres d’urbanització de dos carrers. A banda de la informació típica sobre el cost, una foto del resultat final i el logo de la Unió Europea, com a finançadora del projecte, em va sorprendre (per dir-ho suau) el lema que apareixia en gran format: “Ja és aquí el que tant esperaves”. Em sembla que aquest panell resumeix molt bé el que ens espera per part del govern socialista en aquest nou curs polític, l’últim d’aquesta legislatura: obres i autobombo.

Les eleccions municipals del 2019 estan per caure i, des de fa mesos, tot són licitacions de projectes urbanístics. És molt típic: tenen 4 anys per anar fent les obres que siguin necessàries en la ciutat, que n’hi ha de ben importants, però resulta que les deixen totes, o les més rellevants, per l’últim any, per què serà?

L’ambient al curs polític anterior va acabar bastant “escalfat” i tot apunta que aquest el començarem igual. La lluita ciutadana perquè es revisi el PERI Santa Coloma Vella II no afluixa. S’ha aconseguit aturar temporalment els enderrocs i arrencar petits compromisos a l’equip de Govern, però van rebutjar la moció de la Plataforma Salvem Ciutat Vella, portada a Ple per SOM Gramenet, que demanava seure a debatre el projecte. Van votar en contra, però saben perfectament que la solució al conflicte passa per parlar-ne. Si d’aquest projecte pretenien fer bandera, la mala gestió els ho ha impedit. Per cert, el dia 16 de setembre la Plataforma organitza un nou acte reivindicatiu.

Un altre projecte emblemàtic que, si res no ho impedeix, sembla que quedarà per la legislatura vinent, és la urbanització del pg. Salzereda. Ho tenien tot preparat per fer un gran passeig a la banda del riu, però com sempre, decidit d’esquena a la ciutadania. Ara que estan obligats a desenvolupar l’opció que proposaven els veïns i veïnes, s’ha acabat la prioritat. Porten un any marejant la perdiu i ara difícilment hi haurà temps per enllestir-lo abans del final de la legislatura.

Nosaltres, des de SOM Gramenet, com a primer grup de l’oposició, seguirem fiscalitzant la tasca de govern i denunciant quan s’extralimiten; fent tantes aportacions com ens siguin possible (aviat tindrem els pressupostos sobre la taula); i mantenint la reivindicació al carrer que és el nostre segell d’identitat.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.