[COMUNICAT] Sobre la sentència del Cas Pretòria


Comunicat de SOM GRAMENET sobre la sentència del Cas Pretòria

 

SOM GRAMENET, moviment social i polític i com a primera força de l’oposició municipal a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en relació amb la Sentència de l’Audiència Nacional respecte al conegut com a Cas Pretòria i en especial respecte a l’exalcalde Bartomeu Muñoz, l’exdiputat Luis Andrés García ‘Luigi’ i l’exregidor Manuel Dobarco, considerem:

 

  1. Que no estem satisfets de la sentència que finalment s’ha fet pública la darrera setmana. La creiem insuficient però ens alegrem que, després de tants anys, hagi hagut resolució condemnatòria aplicades als principals inductors de la trama del cas, símbol de la sociovergència clàssica amb tot els seus ingredients habituals: urbanisme, influències, enriquiment…

 

  1. Que no entenem la durada del procés judicial que s’ha allargat més de 8 anys a diferència de molts altres processos en que la justícia ha actuat d’una altra manera i amb més rapidesa.

 

  1. El 2 de juny de 2015 l’ex-alcalde del PSC a Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, llavors imputat pel Cas Pretòria, va comparèixer a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política. En aquesta, la diputada Isabel Vallet li va preguntar “Si acaba condemnat de quina manera rescabalarà als veïns i veïnes de Santa Coloma pels perjudicis que hagi pogut ocasionar la seva gestió?” Pregunta a la que va respondre “Queda mucho para eso todavía, queda pendiente el juicio y ya seguiremos hablando”. Un cop ha sortit la sentència condemnatòria ens tornem a preguntar com es farà el rescabalament del mal causat al poble de Santa Coloma de Gramenet i, en relació amb les indemnitzacions imputades, com està prevista la seva restitució a la ciutat.

 

  1. Volem recordar que algunes modificacions de l’anomenat projecte Cúbics de l’Av. Pallaresa van ser aprovades, no només per Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i el PSC. Entenem que va existir certa complicitat en el desenvolupament d’aquest model urbanístic i de ciutat,  en l’aprovació dels projectes urbanístics, ja sigui per acció o per omissió, pels vots favorables d’altres grups municipals com CiU i ICV-EUiA. Una construcció de model de ciutat al qual s’hi oposaven els moviments socials de la ciutat llavors i al qual ho segueixen fent, i ens seguim oposant, en l’actualitat amb la lluita també contra el PERI Santa Coloma Vella II.

 

  1. Un cop llegida bona part de la sentència, estem estudiant-la per tal de donar una resposta política, i si s’escau i és possible, jurídica per demanar la investigació de les possibles responsabilitats del Secretari Municipal segons el paper que li fixa la Sentència del cas, així com la de l’equip de govern d’aquell moment del que formen part alguns càrrecs municipals actuals.

 

  1. Reivindiquem el paper de les treballadores i treballadors públics honestos de l’ajuntament que amb la seva dedicació han demostrat que els serveis municipals van poder continuar funcionant correctament malgrat les dificultats.
  2. Lamentem la mala imatge que ha provocat el Cas Pretòria i, per tant, per l’actuació de les polítiques urbanístiques desenvolupades pel PSC a la ciutat per la que demanem que es faci una acció decidida de transparència i informació pública.    

SOM Gramenet, 9 de juliol de 2018


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.