El PSC nega un espai de participació per a decidir el futur de la CIBA


El Ple Extraordinari sobre la CIBA, que va tenir lloc aquest dilluns passat, dia 25 de juny (just abans del Ple Ordinari) a petició de SOM Gramenet i GE-ICV-EUiA, va ser del tot decebedor.

Malgrat la demanda d’obrir un debat públic, obert a tota la ciutadania amb un procés perticipatiu, per part de tota l’oposició; malgrat que fins a 10 entitats van demanar paraula i van participar al Ple Extraordinari, qüestió que posava en evidència la importància del projecte per a moltes eprsones i col·lectius de Santa Coloma; malgrat tot, el PSC va limitar-se a esperar el seu torn per donar negativa a tot el què va ser exposat.

La regidora de SOM Gramenet, Anna Pérez va exposar els motius que ens portaven a demanar aquest Ple Extraordinari. Va començar la seva intervenció sol·licitant que es posés en marxa taula de treball plural sobre la CIBA, que aprofundís en el projecte plantejat per el govern, des d’una perspectiva de gènere. També va incidir en què les conclusions a les quals arribés aquesta taula, haurien de ser exposades a decisió de la ciutadania per mitjà d’un procés participatiu.

Va afegir que, per a què la nova CIBA ajudés a fer front als problemes de les dones de la nostra ciutat, calia estudiar bé quines dinàmiques i tipus d’activitats que s’hi desenvoluparan, ja que, si bé és imprescindible i absolutament necessari pensar la CIBA com un centre amb perspectiva de gènere, tant en el fons com en la forma, també és imprescindible pensar-la per tal de combatre la perpetuació de desigualtats en el sentit de classe social, procedència o edat del teixit social plural que hi ha a Gramenet.

Un altre dels eixos del posicionament de SOM Gramenet respecte als futurs usos de l’edifici de la CIBA,  i lligat amb les qüestions esmentades anteriorment, va ser el fet que es tracta d’un espai d’uns 6.000 m2. També es va fer èmfasi en què les enormes dimensions de l’espai possibilitarien que, si bé, evidentment, bona part de l’edifici ha de ser destinat a un centre de recursos per a dones i espai d’innovació i economia feminista,  és possible obrir un ampli ventall d’usos. Va insistir, un cop més, que sempre amb la perspectiva de gènere en ment.

Un cop exposades les peticions, no només de SOM Gramenet, sinó també de la resta de grups l’oposició, per tal d’obrir, a la fi, un procés perticipatiu per un espai tan rellevant per a la ciutat com és la CIBA, el govern del PSC va limitar-se al discurs habitual, que consisteix en el to condescendent i prepotent de que ells ja saben fer les coses, i són els únics que saben  és bo i què no per a la gent de Santa Coloma. Encara que no estiguin ni tan sols disposats a escoltar a la seva ciutadania.

Resumint: el PSC de Santa Coloma va negar, un cop més, un espai de participació ciutadana, en aquest cas per a decidir els futurs usos d’un espai tan gran i rellevant a la ciutat com és l’antic edifici de la CIBA. Una decepció més a la llista.

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.