Un dret com una casa!


Ahir a la tarda, a la Biblioteca Central, va tenir lloc la xerrada “L’habitatge, un dret com una casa!”, organitzada per SOM Gramenet. A la taula de ponents hi van participar l’Aitor Terradellas, del Sindicat de Llogateres de Vallcarca, l’Armonía Díaz, de la Plataforma d’Afectades per la Crisi (P.A.C.) de Badalona, i també el regidor de SOM Gramenet César López.

QUI EREN ELS PONENTS?

El SINDICAT DE LLOGATERES el conformen grups de veïns i veïnes de Barcelona units per la defensa del dret a l’habitatge i un lloguer assequible, estable, segur i digne, amb una clara consciència política i col·lectiva, per reivindicar conjuntament els drets de les persones que viuen o volen viure de lloguer i incidir a tots els àmbits administratius i de govern. El Sindicat de Llogateres tamé denuncia que cada vegada tenim més dificultats per fer front a la carestia desmesurada de la vida.

La PLATAFORMA D’AFECTADES PER LA CRISI (P.A.C.) és una Plataforma ciutadana que actualment compta amb més de 500 persones que participen activament en la defensa dels drets més bàsics. Els seus objectius principals són la defensa dels drets constitucionals i la defensa dels drets bàsics humans, en diversos àmbits, com són l’habitatge, la sanitat, l’educació, els subministraments energètics, rendes bàsiques, violència de gènere, atenció social als col·lectius vulnerables, etc.

 

Per a aquelles persones que no vàreu poder assistir, us deixem amb algunes de les frases destacades de cadascun dels ponents.

 

César López – SOM Gramenet

“El marco de la problemética es el Capitalismo. La solución, por tanto, es de tipo estructural.”

“Para el sistema, en el ámbito de la vivienda, las personas somos clientes o usuarios, pero no sujetos de derechos.”

“Lo que los gobiernos no ponen sobre la mesa es que el modelo no tiene por qué ser el Capitalista. Podría ser el de colectivizar la vivenda.”

“Ya que no se legisla a favor de las personas, organicémonos y luchemos en las calles.”

 

Aitor Terradellas – Sindicat de Llogateres (Vallcarca)

“Les immobiliàries i els grans tenidors estan blindats a favor seu, independentment del que reculli la Constitució. Però podem aconseguir fites, com pressionar per a limitar preus de lloguer, que és una cosa que ja s’ha aconseguit a altres llocs d’Europa.”

“A Londres, Berlín, París, Glasgow, i altres ciutats europees importants s’han fet vagues de llogaters. Hi ha molts casos de victòries, només cal que nosaltres prenguem plena consciència de la nostra força i ens organitzem per a visibilitzar-ho i lluitar-ho.”

 

 

Armonía Díaz – Plataforma d’Afectats per la Crisi (P.A.C. Badalona)

“Hay que ir hacia otros modelos, que no sean la compra e hipotecarse (que es un modelo fracasado), como el parque público de alquiler.”

“El sistema no proteje la vivienda, ni el derecho a tenerla. Proteje la propiedad. Así que la vivienda pasa de ser un derecho elemental, a un producto más del mercado.”

“También es muy importante la solidaridad entre vecinos y vecinas porque, como el problema radica en el sistema, hoy le toca a tu vecina, pero mañana puede tocarte a ti, en cualquier ámbito, ya sea el de la vivienda, el laboral, pensiones, o cualquier otro.”

 

Aquí teniu els enllaços a les webs de les dues entitats que van participar de la xerrada, on hi trobareu més informació:

Web P.A.C.: http://pacbcn.es

Web Sindicat de Llogateres: https://sindicatdellogateres.org/


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.