8M, Vaga Feminista!


SOM GRAMENET AMB LA VAGA GENERAL FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ

Tal i com se sol dir, fem nostra la frase “cada dia és 8 de març”. Perquè és cada dia, que lluitem contra el sistema heteropatriarcal i capitalista. Perquè és cada dia, que les dones són discriminades només pel fet de ser dones.

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones Treballadores, i és per això que el moviment feminista ha triat aquesta data per a dur a terme una Vaga Feminista*: una vaga laboral, una vaga de cures, una vaga de consum, una vaga estudiantil. Dimensions de la vida quotidiana on són sovint els dones qui realitzen majoritàriament aquestes tasques.

Ens estan matant, patim agressions físiques i psicològiques, ens assetgen sexualment, al carrer, al metro, a la feina… i ens discriminen laboralment.

Per què una vaga feminista? Perquè, sense les dones, el món s’atura.

La feminització de la pobresa i la divisió sexual del treball – entre d’altres factors – provoquen que les tasques de la llar, de reproducció i de cura que realitzen les dones no estiguin degudament valorades i reconegudes: ni a escala econòmica, ni social, ni institucional. Per si aquest menysteniment no fos poc, en un context de retallades socials i laborals, són les dones qui més pateixen aquestes retallades i regressió en drets socials

Per tot això, aquest dijous dia 8 de març, sortirem al carrer a exigir el que com a dones ens pertoca: derogació de les reformes laborals, eliminar l’escletxa salarial existent entre dones i homes (salaris, pensions i prestació d’atur); recuperació de la gestió pública de serveis relacionats amb sectors feminitzats; acabar amb al segregació laboral de persones trans; combatre l’assetjament a la feina, i tantes altres reivindicacions i lluites per tal de combatre el sistema capitalista, heteropatriarcal i racista.

Perquè cada dia és 8 de març.

Per totes les dones, d’avui, d’ahir i de sempre.

El 8 de març, Vaga Feminista*!

 

*Tens dubtes sobre la Vaga? En aquesta infografia trobaràs informació:


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.