Posicionament de SOM respecte al 21-D


En nombroses ocasions, hem hagut de recordar i tornar a explicar que SOM Gramenet és una candidatura d’àmbit única i exclusivament municipalista, que treballa des de Santa Coloma i per a Santa Coloma. No depenem d’altres partits, independentment de que els nostres militants siguin afins o militin també a diferents formacions polítiques d’esquerres.

És per això que, com és evident, en aquestes eleccions autonòmiques no ens presentem. Aquest fet, però, no vol dir que no tinguem la nostra opinió i un posicionament propi respecte al context polític actual. És per això que SOM Gramenet, davant les eleccions del 21 de desembre, volem manifestar el següent:

 

  • SOM Gramenet és una candidatura d’abast exclusivament colomenc, centrada, per tant, a ajudar a resoldre els problemes que té la nostra ciutat. Com és natural, la resta de fets i debats que es donen a Catalunya, l’Estat espanyol i el món ens afecten, ens preocupen i ens interessen.
  • Les persones que participem a SOM Gramenet compartim, naturalment, moltes idees, criteris i reivindicacions. D’aquestes ara en volem ressaltar dues: la lluita per la justícia social i la lluita pel reconeixement del dret a l’autodeterminació dels pobles i, en conseqüència, també del dret que tenim les catalanes i els catalans a decidir com volem que siguin les nostres relacions amb els altres pobles que formen avui l’Estat espanyol. És en aquest sentit que l’assemblea general de Som Gramenet va decidir donar suport al referèndum del passat 1 d’octubre, apostant pel Si.
  • Som Gramenet reconeixem els resultats assolits el passat 1 d’octubre i apostem per la seva implementació. Per tant, el 21 de desembre, moltes de les persones que participem a SOM Gramenet canalitzarem el nostre vot cap aquelles forces polítiques que reconeixen els resultats del referèndum de l’1 d’octubre i pretenen la seva implementació. Som Gramenet fem aquest pronunciament donant suport a les opcions que ens posen en un escenari més favorable per seguir avançant cap a la justícia social i la democràcia plena.
  • Ens trobem davant d’una situació excepcional, amb unes eleccions convocades sota un context repressiu i mitjançant l’utilització d’eines antidemocràtiques com és l’aplicació de l’article 155 de la Constitución Espanyola, les greus conseqüències del qual han suposat que el Govern legítim de la Generalitat de Catalunya -triat a les urnes el 27 de setembre de 2015- fos empresonat o forçata l’exili a Brussel·les, i la intervenció de les Institucions.
  • Volem denunciar el paper autoritari i antidemocràtic dels partits que han posat en marxa l’article 155, PP, C’s i PSC, l’aplicació del qual significa la major retallada de llibertats al poble català des del franquisme.
  • Entenem que el context generat, així com la materialització de l’1 d’octubre s’ha assolit gràcies a l’organització i mobilització popular. Apostem per treballar fronts amplis, al carrer, que sobrepassin les pròpies organitzacions polítiques cridant a l’autoorganització en el CDR i els espais que es conformin en defensa de la República, els drets i les llibertats.
  • Per tot això, Som Gramenet, en les eleccions del 21D, fem una crida a votar a les forces que reconeguin el referèndum de l’1 d’octubre, i que s’assumeixi el seu resultat, així com la seva implementació.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.