Presentem moció en defensa dels drets fonamentals a Catalunya


En el proper Ple de dilluns, dia 25 de setembre, SOM Gramenet presentarem una moció en defensa dels drets fonamentals a Catalunya.

Davant de l’estat d’excepció de facto que estem vivint aquests dies a Catalunya aplicat pel govern espanyol en contra del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, una situació que està provocant que es vulnerin els drets fonamentals arreu del país i també a la nostra ciutat, i que es plasma en prohibicions, escorcolls, confiscacions, encausaments i detencions, i també en la intervenció de l’autogovern de Catalunya, Som Gramenet volem expressar el nostre enèrgic rebuig a la vulneració dels drets fonamentals i a la intervenció de l’autogovern de Catalunya, així com el suport a les institucions catalanes. Demanem la posada en llibertat sense càrrecs de totes les persones detingudes per col·laborar presumptament amb el referèndum de l’1 d’octubre, així com també volem mostrar tota la nostra solidaritat amb tots els alcaldes i alcaldesses del país citats a declarar per la Fiscalia per aquest motiu.

Precisament perquè creiem fermament en la democràcia i en el diàleg obert, instem al govern local a que faciliti els espais electorals de titularitat municipal que la Generalitat de Catalunya necessiti per poder dur a terme amb normalitat el referèndum de l’1 d’octubre a la nostra ciutat. Així mateix, demanem que a la nostra ciutat es permeti l’expressió pública de posicionaments polítics de qualsevol tipus efectuats des del respecte, en el marc de la defensa dels drets a la llibertat d’expressió, manifestació i informació.

També exigim a l’alcaldessa Núria Parlon que es posicioni del costat de les urnes i no de la repressió i que faci un pas endavant, valent i responsable, per la democràcia. Des de SOM Gramenet ens posem a disposició del govern local per a tot el que calgui en aquest sentit. Oferirem tot el recolzament i mitjans humans i materials de que disposem, per tal de defensar les urnes en el referèndum de l’1 d’octubre, per a que el poble pugui decidir el seu futur amb el seu vot democràtic, i assumirem les responsabilitats que s’escaigui, sense por. Si el govern de Santa Coloma està del costat del poble, aquest cop nosaltres estarem al seu.

Perquè viure és prendre partit. Els carrers seran sempre nostres!


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.