Èxit d’assistència a l’acte per la República Catalana


Més de dues-centes persones s’aplegaren el passat 16 de setembre a la Rambla Sant Sebastià de la ciutat en un acte en favor de la República catalana convocat per Som Gramenet tot i les traves del govern del PSC municipal que no va autoritzar l’acte.

 

L’acte va comptar amb la intervenció d’Anna Pérez , actual portaveu del grup municipal, amb les paraules de Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà del PSUC i actual membre de Cornellà en Comú i de l’alcalde de Marinaleda i dirigent històric del Sindicato Andaluz de Trabajadores: Juan Manuel Sánchez Gordillo, amb qui el públic va esclatar a aplaudiments durant la seva intervenció.

L’Anna Pérez va recordar el posicionament, sorgit en del debat de la darrera assemblea de la organització, en favor de la república catalana, “per millorar les condicions de vida dels ciutadans d’aquest país, però també les dels ciutadans dels altres pobles de l’Estat espanyol, en la mesura que la independència catalana precipitarà la caiguda del règim post-franquista sorgit de la transició.”

En Frederic Prieto va afirmar que seguirà lluitant, “no només perquè és puguin pronunciar els ciutadans de Catalunya i per fer un procés constituent seriós i des de baix, sinó que seguiré lluitant amb qualsevol poble de l’estat espanyol que vulgui portar a terme un procés constituent des de la base. I jo que votaré sí, no excloc que un dia pugui posar sobre la taula la necessitat de plantejar-nos la confederació amb tots les pobles d’Espanya que hagin fet des de la base el seu procés constituent, democràtic.”

En el seu torn, Sánchez Gordillo va defensar que “Las leyes están para romperlas, si no aún estaríamos con las argollas puestas” i va dir sentir als assistents com “hermanos de clase y lucha” va denunciar el caràcter demofòbic de l’estat “ Franco no ha muerto cuando la Guardia Civil viene a buscar imprentas, lo hacen que viva estos malandrines que mandan ahora”. Va encoratjar dient:  “Amenazan, pero seguid adelante, lo que hacéis es imprescindible y estáis contribuyendo a que Andalucía y los otros pueblos sean más libres y soberanos”. “El que se sienta antisistema o anticapitalista debería apoyar el referéndum, porque es una forma de cuestionar la Monarquía y romper el modelo capitalista”. “Desde la no violencia, puede caber cualquier tipo de acción. El pueblo catalán está dando un gran ejemplo reclamando el derecho a decidir y a la independencia sin violencia.”

L’acte es va cloure el públic dempeus i el puny alçat cantant els segadors i un vermut popular que va servir com a espai democràtic, d’intercanvi i encoratjament col·lectiu.

A continucaió, us mostrem uns vídeos de l’acte. Sota aquestes línies, teniu enllaços a dos vídeos molt breus amb dos fragments significatius de la intervenció de Sánchez Gordillo. Feu clic als enllaços per a veure’ls:

Fragment intervenció Gordillo 1

Fragment intervenció Gordillo 2

I aquí teniu tot l’acte documentat en format vídeo, penjat al Youtube en 3 parts:

PART 1

PART 2

 

PART 3


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.