#GramenetVolVotar


[COMUNICAT. Urnes i vots simbòlics en una concentració a la Plaça de la Vila sota el lema #GramenetVolVotar, per exigir la col·laboració del govern del PSC de Santa Coloma.]

Ahir, dijous 13 de juliol, a les 19h a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, a iniciativa de SOM Gramenet, moviment ciutadà i alhora principal grup municipal de l’oposició, va tenir lloc una concentració per exigir que l’Ajuntament faciliti l’obertura dels centres educatius públics per a què tots els colomencs i colomenques puguin votar amb garantia democràtica en el referèndum de l’1 d’octubre sobre l’autodeterminació del poble català.

A la concentració s’hi varen sumar altres organitzacions, polítiques i ciutadanes – CUP-Gent de Gramenet, ERC, ANC Gramenet, Arran, SEPC, Òmnium Cultural i el PDCat – , així com persones a títol individual fins a sumar un total d’unes 200. Varen manifestar, davant de l’Ajuntament, les seves reivindicacions del dret democràtic a votar lliurement el futur del poble català, independentment de l’opció individual de cadascú, a favor o en contra de la independència.

Aquesta acció ve donada per unes declaracions públiques que Núria Parlon va fer en què assegurava que l’equip de govern del PSC de Santa Coloma no donarà suport logístic al referèndum i no permetrà l’obertura de cap centre públic per a què aquest exercici democràtic sigui possible.

Tal i com va dir Aitor Blanc, citant paraules de Jaume P. Sayrach, “les escoles són del poble, no de quatre polítics que governen. I s’estigui o no d’acord amb algunes accions, l’Ajuntament hauria de col·laborar per tal que la gent de la ciutat participi, ja sigui pel si, pel no, o l’opció que cadascú cregui convenient.”

L’acte va cloure amb un acte simbòlic; en unes urnes de cartró que resaven el lema “#GramenetVolVotar”, cadascuna de les persones assistents a la convocatòria varen poder depositar el seu vot en unes paperetes que contenien les diverses opcions: “Sí”, “No”, i en blanc.

Des de SOM Gramenet, per tant, volem dir al govern del PSC de Santa Coloma:

  • Que ofereixi les escoles públiques perquè tothom qui vulgui pugui votar és tenir en compte a tots els colomencs i colomenques: els del sí i els del no. Aixó és reforçar les garanties.
  • Demanem que no es confongui entre partit –PSC- i Ajuntament– en principi, de tothom-.
  • Perquè no volem tenir un ajuntament bananer, com va fer en declaracions ahir l’alcaldessa, cal deixar les escoles: que no són seves, són de la ciutat.

A GRAMENET VOLEM VOTAR. AJUNTAMENT COL·LABORA!

 

Podeu llegir el manifest complet de SOM Gramenet fent click aquí: #GramenetVolVotar

 

FRAGMENT DE VÍDEO DE LA LECTURA DEL MANIFEST:

NOTÍCIA ALS INFORMATIUS DE CUATRO:

 

 

SOM Gramenet, 13 de juliol de 2017


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.