Declaració de SOM respecte a l’1-O


[NdP] Posicionament de SOM Gramenet respecte al Referèndum

SÍ A LA INDEPENDÈNCIA, SIGUEM INDEPENDENTISTES O NO.

El que segueix és un resum amb les conclusions a les quals es va arribar a l’Assemblea Oberta del passat dissabte 1 de juliol. Podeu veure un argumentari més extens fent clic aquí:

DOCUMENT COMPLERT

Arribat el referèndum de l’1 d’octubre, davant la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?”, i més enllà del vot que pugui emetre a títol personal cada membre de l’organització, creiem que SOM Gramenet ens hem de pronunciar a favor de l’opció que ens posi en un escenari més favorable per seguir avançant cap a la justícia social i la democràcia plena.

El tema a decidir és si és millor per al poble de Catalunya quedar-se dins d’aquesta Espanya retrògrada i de dretes, dominada per les forces reaccionàries del PP i comparses, aquesta Espanya autoritària i hereva del franquisme, que imposa la monarquia, que no accepta l’existència d’altres nacions i pobles dintre seu, fins al punt que no deixa a la ciutadania de Catalunya decidir sobre el seu futur, o bé és millor marxar per construir entre tots i totes un nou país més avançat i d’esquerres, una república social i participativa que ens faci viure millor.

SOM Gramenet, per tant, aposta ara i aquí per la independència de Catalunya, com la millor opció, primer per millorar les condicions de vida dels ciutadans d’aquest país, però també les dels ciutadans dels altres pobles de l’Estat espanyol, en la mesura que la independència catalana precipitarà la caiguda del règim postfranquista sorgit de la transició.

CONCLUSIONS

 1. Ens pronunciem a favor del referèndum de l’1 d’octubre perquè som demòcrates i, per tant, considerem que les diferències polítiques se solucionen votant, no prohibint o reprimint.
 2. Farem costat als càrrecs electes i a totes les persones que puguin patir represàlies per convocar i organitzar el referèndum.
 3. En el context actual, ens pronunciem a favor de la independència de Catalunya i, per tant, demanarem votar SÍ al referèndum de l’1 d’octubre de 2017.
 4. Participarem activament en la defensa del referèndum i seguirem exigint a l’Ajuntament de Santa Coloma que col·labori amb la Generalitat, per exemple cedint-li els locals municipals que necessiti, per fer possible que els colomencs i les colomenques que vulguin votar l’1 d’octubre puguin fer-ho.
 5. Animem la ciutadania de Santa Coloma perquè defensi el seu dret a ser consultada i, per tant, a exigir que se celebri el referèndum i, l’1 d’octubre, a votar l’opció que prefereixi, sigui la que sigui.
 6. Nosaltres farem campanya a favor del SÍ, explicant de manera clara i honesta per què creiem que la independència, ara i aquí, millorarà la vida dels colomencs i les colomenques.

SOM GRAMENET

1 de juliol de 2017

 Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “Declaració de SOM respecte a l’1-O

 • Santi Tornero

  Sin ser independentista, me niego a aceptar unas leyes que silencian la voz del pueblo, o mera mercancia de la elite politica y financiera de este pais.
  Solo el pueblo puede salvar al pueblo!