UNA GRAN FESTA


Aquest passat dissabte dia 17 de juny, SOM Gramenet vàrem celebrar l’esperadíssima Festa de Relleu.

La tarda començava amb un concert d’un grup ple d’energia, optimisme, força i amb unes lletres punyents i compromeses: “La Flor del Otro“. I la veritat és que va ser l’inici perfecte per a la Festa de Relleu, el preludi perfecte que marcava el caràcter del què després seria un acte emotiu i ple de paraules d’ànims, esperança i ganes de continuar combatent i somiant per una Santa Coloma millor.

ConcertFlorDelOtro

Després de certa timidesa inicial i un cop que un l’ombra va obrir-se pas parcialment tot tapant un sol abrasador, a mesura que avançava el concert, els assistents no van poder evitar, finalment, ballar i saltar al so del fantàstic grup de música, que fusionava diversos estils amb un ritme d’aquells que fan pràcticament inevitable que el cor bategui amb més i més força, i que omple d’una energia que fa pensar que no hi ha res impossible.

Després d’una “foto-finish” des de l’escenari, amb el grup i tot el públic de fons, que reflectia molt bé l’ambient d’alegria i germanor que es respirava al final del concert, va donar inici l’acte polític de relleu de regidors.

FlorDelOtroPublic

Primerament, varen intervenir els regidors José Téllez i Franscesc Duran, de la candidatura germana Guanyem Badalona en Comú. Ells, com a regidors de govern a la ciutat veïna, i des de l’experiència d’estar governant i no a l’oposició, varen ratificar el què ja sabem; que fer les coses millor, governar amb més transparència, més participació, i des d’una òptica més social és possible si hi ha voluntat política. Paraules d’enhorabona per la feina feta des de SOM fins avui, i per haver estat inspiració i exemple d’un enfoc de fer política en clau municipal, des de l’esquerra transformadora. I també, paraules d’alè i d’ànims per a continuar lluitant i no defallir davant dels grans partits “juràssics”, que continuen estant al servei dels interessos del capitalisme salvatge, i tan acostumats al poder que no saben governar si no és des d’un autoritarisme insultant, com és el cas del govern del PSC a la nostra ciutat. També ens varen acompanyar en una jornada tan especial en Basilio Perona i el Pedro Sánchez, la candidatura Sant Adrià en Comú.

Guanyem Badalona

Tot seguit, varen pujar a l’escenari els 6 regidors actuals, que acabaran la seva tasca com a tal aquest juliol, juntament amb els 6 regidors que els rellevaran. Els discursos (que van intentar que fossin el més breus possible, ja que es tractava de 12 regidores i regidors en total), es van centrar en recordar tots aquells valors, ideari polític i codi ètic de SOM Gramenet. Els regidors “sortints” varen fer èmfasi en la tasca duta a terme per cadascun d’ells al llarg d’aquests 2 anys, aportant, fins i tot, dades sobre la situació social a Santa Coloma, la pobresa, esmentant anècdotes i exemples de la manera de funcionar de l’Ajuntament i les constants mostres de prepotència del govern i recordant lluites i petites batalles aconseguides.

Els regidors “entrants”, per la seva banda, després d’agrair i lloar la tasca feta pels seus companys, varen explicar quin seria el seu àmbit de treball a partir d’ara, a qui substituiran i, sobretot, van deixar patent les seves ganes de continuar amb la feina feta fins ara, demostrant que volen ser el relleu que entra amb forces renovades i amb una gran empenta, recordant que no s’incorporen ara des del no-res, sinó que porten treballant colze a colze des del principi amb els 6 regidors que ara marxen, a reunions, coordinadores, assemblees, etc. Varen deixar clar que les energies seran renovades, però no la línia de treball ni els principis ideològics i polítics, tot recordant amb complicitat als regidors sortints que la seva tasca tampoc acaba aquí, i que hauran de continuar a la rereguarda, aportant la seva inestimable experiència dins del consistori en aquests 2 anys.

Regidors

Per tancar l’acte, no podia faltar el toc d’humor; cada regidor sortint, va fer entrega d’un regal al seu successor; L’Alba Calvo, després d’explicar que la seva primera opció per al César López eren uns pegats de nicotina (les sessions del Ple solen ser molt llargues), va fer-li entrega d’una llibreta “per a que no se li escapés cap detall”. La Patrícia Lafuente, va regalar al Jordi Garcia un pot amb unes pastilles blaves i vermelles, fent al·lusió a la coneguda pel·lícula de ciència-ficció, “Matrix”, que és la ironia amb la què sovint s’han referit molts regidors al què és l’Ajuntament. El Joan Pastor, va optar per fer a mans de la Paqui Luna, un pin del Che Guevara i una de les seves frases més famoses: “Hasta la victoria siempre”. L’Aitor Blanc, fent referència a la “plantada” per part dels partits d’esquerres del Ple del mes de març en senyal de protesta, va regalar una planta a la Teresa Franco. El Jesús Sánchez, va regalar a l’Anna Pérez un mocador per als dies en què al ple l’aire condicionat fa gelar la sala de plens. I, finalment, l’Oriol Corral, després de fer broma respecte a la renúncia de privilegis, entre els quals hi havia un pin banyat en plata que es dóna a tots els regidors de l’Ajuntament, va entregar a la Manuela Morales el que va explicar que va ser el seu primer pin de quan era petit, on hi posa “CAT”, per a què ella se’l posi l’1 d’Octubre durant la jornada del Referèndum.

En acabat l’acte, tothom va poder gaudir d’un deliciós sopar amenitzat amb la música del grup Blues Tooth, que va tocar fantàsticament diverses versions de coneguts temes, i que va ser el perfecte punt i final a una jornada intensa, emotiva on no hi va faltar el sentit de l’humor, els riures i el més important: la sensació d’estar fent la feina ben feta, i de generar il·lusió, confiança i empenta a totes les persones que ens varen acompanyar en algun moment de la tarda.

 

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.