Contra el nomenament d’Imma Moraleda com a càrrec de confiança


SOM Gramenet contra el nomenament d’Imma Moraleda com a càrrec de confiança

16 IMMA MORALEDAEn el darrer Ple municipal, el PSC de Santa Coloma de Gramenet, únic grup a l’actual equip de govern, va aprovar en solitari la incorporació de dos càrrecs de confiança més. Aquest, però, no és un fet que sorprengui; hem de recordar que l’actual equip de govern va ser denunciat per l’Advocacia de l’Estat per nomenar a 12 càrrecs de confiança l’any 2016.

En aquest cas, han nomenat a Imma Moraleda com assessora d’Alcaldia per al desenvolupament Transversal del Programa EUDSI, del Pla d’Inversions i dels Projectes de Ciutat. Cal recordar que Imma Moraleda també és membre del Patronat de la Fundació AGBAR. Abans, però, va ser regidora des del 2007 del districte de Sants – Montjuïc pel PSC, on podem trobar diversos casos d’irregularitats i d’especulació urbanística, com per exemple, l’anomenada Torre Malaia, el qual va ser motiu de conflictes veïnals i amb els moviments socials del barri. Aquest edifici, convertit en aparta-hotels de 4 estrelles, es va adjudicar de manera “no gaire lícita”, i Moraleda no va fer res per a frenar-ho. Per si no fos poc, quan van ocórrer els fets de Can Vies, essent regidora del districte, va fer oïdes sordes a les demandes del veïnat. També cal recordar que l’any 2008 es van posar totes les traves possibles per a que les Festes Majors Alternatives de Sants no tinguessin un lloc fixe per celebrar-se. Per tant, podem veure que una regidora que deia que estava completament compromesa amb el veïnat, no només no el tenia en compte, sinó que anava en la seva contra.

asesoresAmb la contractació de Moraleda s’han eliminat dos càrrecs de confiança que, en el seu dia, van ser de gran importància i ara estaven vacants. Des de SOM Gramenet estem convençuts de que segurament no ho eren tant, d’importants. Si són càrrecs que han estat molt de temps sense cobrir, i no només això, sinó que ara s’eliminen; eren realment necessaris? A tot l’anterior se li ha de sumar que el seu sou anual que rebrà, en concret 60.000€, una quantitat desmesuradament allunyada de la que rebria qualsevol tècnic qualificat de l’Ajuntament per fer exactament la mateixa feina.

També s’ha de subratllar que estem davant d’un altre cas de portes giratòries i és que no només Imma Moraleda ha passat del PSC d’una ciutat a una altra, sinó que compagina una activitat, com a vocal, en una fundació privada, com la d’AGBAR, amb un càrrec de confiança en un ens públic.

0-ramon-aqui-hay-mas-cargos-de-confianza1A Santa Coloma de Gramenet tenim més present que mai la qüestió dels càrrecs de confiança. I és que sembla que l’Alcaldessa, Núria Parlon, s’està fent un equip propi i personal de cara a les properes eleccions municipals al 2019. Ja no només sembla que no confia en els regidors del seu partit i en els tècnics que els hi faciliten la feina, sinó que crea càrrecs fets a mesura per a gent del seu partit o afí amb ella.

Per tot plegat, des de SOM Gramenet, ens reafirmem en el nostre posicionament de rebuig i indignació davant d’aquest tipus de dinàmiques d’assignació de càrrecs de confiança política, per la seva opacitat i la seva manca de valor ètic. Unes formes d’actuar que no estan fent més que reforçar el poder en una única figura: l’alcaldia. Des de SOM Gramenet sempre estarem en contra de tota forma de govern que personalitzi tot el poder en una sola persona, ja que en democràcia, el poder ha de ser del poble, no d’una governant.

Santa Coloma de Gramenet, 21 de març de 2017.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.