JORNADA FEMINISTA


Aquest divendres dia 10 de març a les 19h, SOM Gramenet organitza un acte dins del marc de les jornades feministes del 8 de març. L’acte, que tindrà lloc a l’Espai Obert Ca la Sisqueta (Av. Santa Coloma, 104) consistirà en una xerrada i debat sobre el paper que juguen el capitalisme i el patriarcat en la perpetració de la desigualtat i la injustícia social vers les dones. Tot seguit, es farà un sopar al mateix local.

8 de març


Les nostres vides són i es reprodueixen sota el capitalisme patriarcal. Però què vol dir això? Per què les dones ens ocupen del treball domèstic i de cures? Per què existeix la bretxa salarial entre dones i homes? Per què som infermeres i no camioneres? Per què és tan reduïda la nostra visibilitat a l’espai públic? Per què existeix el masclisme? Per què ens maten per ser dones? I la gran pregunta: com transformem tot això?

Volem aturar-nos un moment a reflexionar sobre l’origen de totes aquestes injustícies que les dones, la meitat de la població mundial, patim en la nostra vida quotidiana. Res podrem transformar si no coneixem l’arrel: el patriarcat i el capitalisme.


Us convidem a escoltar i debatre amb dues grans coneixedores del tema: l’Elena Idoate, economista i membre de “Sobiranies: una proposta contra el capitalisme”, i la Isabel Benítez, membre de l’àrea de lluita feminista de la Coordinadora Obrera Sindical.

Us hi esperem!

Per al sopar, cal apuntar-se enviant un correu a info@somgramenet.cat.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.