Crònica Ple 27 de febrer


Ahir, novament un Ple municipal. Llarg, a estones mogut, a estones avorrit, i amb alguna cosa important per a la ciutat. Aquí va una crònica breu.

Primer es va informar de les gestions que s’han fet per la creació de recursos per a la Gent Gran, Miguel Ordóñez va fer de portaveu de la plataforma SOS Gent Gran, va explicar els avenços que ha fet la plataforma, deixant clar que sense la mobilització ciutadana aquest punt no estaria a l’ordre del dia.

IMG-20170228-WA0015El següent es porta a ratificació l’inici de la licitació del contracte de neteja dels edificis públics. SOM porta reivindicant la municipalització dels serveis des de que existeix la formació. Va explicar com l’equip de govern del PSC havia incomplert els acords d’una moció del 2014 on es va aprovar que s’iniciaria la municipalització d’aquest servei. Ja es sap que quan hi ha una majoria absoluta (i absolutista) el debat és estèril. Es va presentar l’informe del Col·lectiu Ronda on es diuen quines serien les avantatges tant per a les treballadores com pel municipi i l’estalvi (més proper a la realitat que els dels informes presentats per l’equip de govern) que pot portar la municipalització d’aquest servei. El primer tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, com de costum, fent ús de la seva retòrica de menyspreu, va dir que era un “insult a la intel·ligència” creure que les dades de l’informe de Ronda eren viables.

Patricia, una de les regidores de SOM, va recordar (amb el micròfon apagat) que Bartomeu Muñoz va rebre suborns per part de LIMASA, empresa que porta guanyant els concursos d’aquest servei des de l’època del franquisme. L’alcaldessa va muntar en còlera i, cridant, va repetir-li que ho digués en veu alta, per a que constés en acta i així ho va fer (ja se sap que als socialistes quan dius veritats els hi fa molt mal). Aquesta és l’estratègia del PSC a Santa Coloma, cridar i menysprear a la oposició.

També ens han col·lat un parell de càrrecs de confiança, amb sous molt allunyats de la realitat, de 60.000€ i de 48.000€, i que perpetua el clientelisme que ja ens té acostumats aquest Ajuntament.

A més a més, es volia proposar l’entrada de Santa Coloma a la Xarxa d’Economia Solidaria i sobta que es vulgui fer si s’està en contra de la municipalització d’un servei i ni tan sols s’inclouen clàusules socials per millorar les condicions de treball en un sector tant feminitzat com és el de la neteja.

Com cada any, un punt en els primers plens de l’any, és la petició de diferents centres per la bonificació de l’IBI i l’IAE. Sobta que empreses com Duet Sports, que arriba a facturar en un milions d’euros, demani exempcions fiscals, quan no són ni empreses locals, en molts casos, ni molt menys, empreses petites.

No ens allargarem massa en l’apartat de mocions, però sí que cal recalcar una petita enganxada entre GE-ICV-EUiA i SOM amb el PSC.

IMG-20170228-WA0012De les 5 mocions que es van presentar, en destaquem tres. Primer dues que feien referència al 8 de Març, però amb una clara diferència, la presentada per SOM i ICV-EUiA apostava per uns pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, per propostes clares envers les dones de la ciutat, en canvi, la presentada pel PSC, tirava pilotes en fora, com si el govern del PSC no tingués responsabilitats. El resultat final, per variar, el PSC va votar en contra de la moció de ICV-EUiA i SOM per a que prosperés la seva. Absoluta i absolutisme, una altra vegada.

Per acabar, la moció presentada per SOM que exigia el compliment de Pau de Colòmbia, va ser rebutjada, ja que el PSC sí que està a favor de la Pau, però només quan aquesta ve d’un bàndol.

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.