MUNICIPALITZACIÓ, sense excuses


Ahir, dijous dia 16 de febrer a la tarda, va tenir lloc a Ca la Sisqueta una acte informatiu i un debat sobre la importància de la municipalització dels serveis públics.

L’acte va constar de tres ponents. Va arrencar l’acte Aitor Blanc, regidor de SOM Gramenet, que va exposar el cas de l’externalització del servei de neteja dels edificis municipals a Santa Coloma de Gramenet, denunciant l’incompliment del govern del PSC de l’acord de municipalitzar aquest servei.

munic 1

Tot seguit, Natxo Parra, advocat laboralista del Col·lectiu Ronda, va fer una exposició de l’informe que ha redactat per a SOM Gramenet, i que tomba tots els pretextos a favor de la privatització defensats per part de l’equip de Govern, tant des d’un punt de vista d’estalvi en el pressupost públic, com del de drets laborals, control i eficiència del servei.

munic 2

Per acabar, va intervenir Albert Boada, regidor de Nova Economia i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Sabadell (Crida per Sabadell), qui va il·lustrar-nos a amb exemples de processos de re-municipalització que s’estan duent a terme a la seva ciutat, explicant-ne els beneficis i, alhora, exposant la  seva crítica respecte a la privatització, des d’un punt de vista ètic i econòmic.

munic 4

Les tres intervencions van ajudar a fer-se una idea força detallada pel que fa als clars beneficis de la municipalització d’un servei públic enfront l’externalització a nivell pràctic i ètic, a més de ser un exercici de coherència i responsabilitat política de la gestió pública, de respecte cap a la ciutadania.

En definitiva, una conferència magistral que va deixar en evidència que no s’hi valen més falses excuses per a voler continuar amb l’externalització de serveis públics i que constata que la municipalització és una qüestió, essencialment, de sentit comú. Una empenta més per a reiterar la nostra defensa del NO a la PRIVATITZACIÓ i el SÍ a la MUNICIPALITZACIÓ.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.