Nota d’agraïment a les mostres de solidaritat amb l’Aitor


capcalwebaitor

 

Des de SOM Gramenet volem mostrar el nostre més sincer i profund agraïment a totes les persones i a tots els col·lectius que, des del primer moment que varen saber de la detenció del nostre regidor Aitor Blanc el dilluns 12 de desembre, han estat donant mostres de suport. El vostre caliu ens fa saber que mai caminarem sols i fa que seguim amb la lluita amb més ganes, empenta i il·lusió que mai.

També volem reiterar el nostre suport absolut als altres companys i la companya encausats i a les seves famílies, així com expressar, un cop més, la nostra profunda indignació i rebuig davant d’una reacció per part de l’estat que considerem total i absurdament desproporcionada, una actuació repressiva i un atac directe a la llibertat d’expressió. Aquests atacs són reiterats i semblen ser una estratègia constant per a generar por i fer-nos creure que la lluita està perduda. Cremar una foto no és ni ha de ser cap delicte.

Desobeir és un dels principals mètodes de resistència no-violenta. Les referències al concepte de desobediència són constants d’ençà de la revolució francesa i culminen al preàmbul actual de la Declaració Universal dels Drets Humans: “Considerant essencial que els drets humans siguin protegits per un règim de Dret per tal que les persones no es vegin compel·lides al suprem recurs de la rebel·lió contra la tirania i l’opressió”. El suprem recurs de la rebel·lió contra la tirania és,  “el germà gran” de la desobediència civil. Tant és així, que l’Estatut de la Cort Penal Internacional ha arribat a elevar a la categoria de dret internacional “el deure de desobeir les ordres manifestament injustes”.

Desobediència és el que van practicar les sufragistes, activistes angleses que aspiraven a canvis substancials de l’ordenament polític-jurídic, quan van organitzar actes públics prohibits per les lleis de l’època, fet que va ocasionar l’empresonament de milers i que centenars d’elles fessin vagues de fam a les presons.

L’Aitor i la resta de companyes han desobeït, han manifestat el seu rebuig a una institució retrògrada i antidemocràtica donant la cara i el seu acte ha posat en evidència les lleis injustes de l’estat espanyol. No acatarem la injustícia. Només aconseguirem els nostres drets i llibertats amb la lluita al carrer. Això, l’Aitor ho té clar. I nosaltres estem amb ell.

 

concentracioaitor

 

Per nosaltres l’Aitor és, per davant de tot, un amic. Un company de lluita que ha estat sempre al costat de totes les persones que pateixen la manca de drets, la injustícia i el mal govern. I això no són només paraules, sinó que els fets parlen per si sols. El mateix dilluns en què l’Aitor i la resta d’encausades varen ser detingudes, els missatges d’ànim i de recolzament varen fer-se evidents. En la concentració convocada per al mateix dia 12 a les 20h a la Plaça de la Vila, unes 500 persones ens vàrem trobar en senyal de suport a les persones encausades – i especialment a l’Aitor – malgrat el poc marge de temps de convocatòria.

Lamentem i no oblidarem la manca de suport de l’equip de govern municipal de l’Ajuntament, la insensibilitat de la majoria dels regidors socialistes vers el que succeïa amb l’Aitor i les declaracions a la premsa de l’alcaldessa Núria Parlon afirmant que “s’ha de ser responsable i assumir les conseqüències que es deriven” o menystenint la situació “et pots presentar a la ciutadania com a víctima, però has d’assumir les conseqüències”. Arguments ben pobres i completament insolidaris. L’Aitor i les altres quatre persones encausades prou que han assumit les conseqüències, i potser fins i tot hauran d’assumir penes de presó si no pressionem tots i totes per evitar-ho. Aquesta no és, doncs, la qüestió. La qüestió és que mai cremar cap foto, en una democràcia de debò, pot tenir conseqüències i que, per tant, qualsevol persona que es consideri demòcrata ha de defensar aquest dret a la llibertat d’expressió, que és precisament el que no ha fet l’alcaldessa, ni tant sols tractant-se d’un company de consistori. En aquest sentit, al proper Ple de dilluns 19 de desembre es presentarà una moció de suport a les 5 persones encausades i esperem tenir el suport dels diferents grups municipals.

 

compoconcentracio

 

Donem les gràcies a tots i totes les que vau ser-hi, entre les quals eren presents aquestes entitats i col·lectius, els quals varen participar a l’acte de forma activa, fent-nos costat i donant-nos força:

ERC Gramenet, Fòrum Grama, Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUA, Sindicat dels Països Catalans (SEPC), ANC- Gramenet per la independència, Guanyem Badalona En Comú, Sant Adrià En Comú, CUP Badalona, CUP- Gent de Gramenet, Assemblea de Joves de Gramenet del Besòs (AJGB), Ateneu Popular Julia Romera, Gramenet Acció Solidària, Òmnium Cultural Barcelonès Nord, Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez, PSUC Viu, PAHv Gramenet, Centre d’Acolliment, Dojo Can Peixauet, Casal del Mestre, Ca la Sisqueta, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Assemblea Groga de Gramenet, Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma (FAVGRAM), Podem Gramenet, Íbers-supporters Santako… i a totes les persones que vau venir a títol individual.

 

GRÀCIES, UN COP MÉS, PEL VOSTRE SUPORT.

Aquest cop han estat l’Aitor i quatre companyes més, però demà podem ser qualsevol de nosaltres.

 

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

 

Ni rei, ni por!

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.