Comunicat en suport al regidor Aitor Blanc i la resta de persones encausades


bannerfelipvi

 

Des de SOM Gramenet volem mostrar tot el nostre suport al regidor Aitor Blanc i a les altres 4 persones encausades, els quals, segons han publicat en diversos mitjans de comunicació, sembla ser que  seran citats a declarar a l’Audiència Nacional per un presumpte delicte d’injúries a la corona espanyola; concretament, per la crema d’una imatge del rei Felip VI impresa en el revers d’una fotocòpia d’una pàgina de la Constitució.

 

Primer de tot, el regidor de SOM vol aclarir que ni a ell ni a cap de les altres persones acusades se’ls ha comunicat res per via oficial, ni els ha arribat cap citació, i que s’han assabentat d’aquest fet a través dels mitjans. Així doncs, aquestes citacions no són, al menys per ara, de caràcter oficial .

 

Tot i així, i si aquestes acusacions són certes, volem expressar la nostra profunda indignació davant d’una reacció per part de l’estat que considerem total i absurdament desproporcionada pels fets en qüestió  (la crema d’una fotocòpia), a més d’ injusta pel què significa i pel què representa, doncs, com ja han declarat  diverses organitzacions que han donat suport públic al nostre regidor i a la resta de persones encausades, es tracta d’un atac directe a la llibertat d’expressió per part de l’aparell repressiu de l’estat.

 

Si sentir  rebuig i indignació cap a la corona espanyola – una institució caduca i totalment imposada, que manté privilegis i riqueses a costa de la població i que té una funció poc o gens útil per als treballadors –  és un fet que es considera delicte, segurament la majoria de la població som delinqüents .

 

felipvi

 

Si expressar-ho obertament també és delicte, a més, tenim un autèntic problema,  no només  de manca de  llibertat d’expressió, sinó de repressió política en un estat (suposadament) democràtic.

 

Si un tros de paper fotocopiat, només pel fet de què hi aparegui una imatge en concret, ja  es considera un símbol amb identitat i ànima pròpia, que no pot ser “adulterat” de cap de les maneres, com si fos quelcom sagrat, llavors ja estem sobrepassant els límits de l’absurd i mostra una postura alarmantment extremista i integrista, molt més que aquella de la què pretenen acusar a altres.

 

Tal i com ha assenyalat l’organització anti-repressiva Alerta Solidària en un comunicat de suport, “Cal recordar que el març passat el Tribunal Europeu de Drets Humans va admetre a tràmit la demanda contra l’estat per una possible vulneració dels articles 9 i 10 de la Convenció Europea de Drets Humans.”

 

És per tot això que, des de SOM Gramenet, un cop més, reiterem el nostre suport indiscutible al company Aitor Blanc, així com a les altres 4 persones acusades. Perquè no hi ha delicte més gran que la vulneració de drets i llibertats d’un estat vers  la població.

 

SOM Gramenet, 9 de novembre de 2016Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

2 thoughts on “Comunicat en suport al regidor Aitor Blanc i la resta de persones encausades

  • Gladys

    En esta web en “quienes somos” dice: SOM Gramenet és una candidatura municipalista, rupturista i oberta a la ciutadania impulsada per Gent de Gramenet, Podem/Podemos Gramenet i moltes veïnes i veïns de Santa Coloma de Gramenet.
    Si la actuación del regidor de Som quemando la foto del rey ha sido a título individual participando de una manifestación convocada por un movimiento independentista (SOM Gramenet nunca se ha definido como tal), ¿es licito que desde SOM Gramenet se emita una comunicado público de apoyo?
    Personalmente creo que no. No es correcto que una candidatura municipalista nacida desde el impulso de dos fuerzas políticas y vecinos independientes deba hacer este tipo de comunicados, porque la actuación de Aitor no responde a ninguna actuación política de SOM y la misma fue como él lo ha expresado participando de una “manifestación de un movimiento de izquierdas independentista”