Resum del Ple de dilluns 26 de setembre


 

capcalweb

El primer Ple del curs va tenir lloc el passat dia 26 de setembre on s’hi van tractar diversos temes referents a la ciutat.

PUNTS DE L’ORDRE DEL DIA

El primer punt a votar era la necessitat de reorganitzar l’organigrama de l’Ajuntament per tal de reforçar diverses àrees. En Jesús, el regidor que tracta aquests temes, va traslladar el vot positiu de SOM, però matisant que l’Ajuntament hauria de cercar l’estabilitat de les treballadores.

El següent punt a tractar va ser l’aprovació de l’adhesió de Badalona al Consorci del Besòs, el qual busca la conservació i millora de la conca del Besòs. En aquest cas l’Aitor va traslladar el vot positiu de SOM, assenyalant que el model que s’havia seguit del Consorci potser no era el més adient, però sí que mostrava oportunitats de cara al futur.

img-20160928-wa0007

El punt número 4 de l’ordre del dia era l’aprovació del Compte General de l’any 2015, i continuant amb el regidor anterior, es va recordar que l’any passat SOM Gramanet es va abstenir, però que ara votarien en contra. La manca de transparència dels comptes de l’Ajuntament, gens accessibles per a la ciutadania, el deute de l’administració amb Gramepark i amb les entitats bancàries, van propiciar el vot negatiu en aquest punt.

El següent tema a tractar no es va votar, ja que era l’execució pressupostària del segon trimestre de 2016. Així doncs, arribem al punt sisè, el qual proposava l’aprovació de modificacions del pressupost del 2016. Es va votar en contra, no per no estar a favor de diverses millores en equipaments de la ciutat o en el clavegueram, sinó per l’augment de despesa en consums i en la subvenció a Duet Can Zam. A més a més, tant des de SOM com per part d’altres grups municipals, es va remarcar que s’hauria de votar per separat i no pas tot junt, per poder donar una opinió més ampla.

El penúltim punt es centrava en l’aprovació de la rectificació de l’inventari de béns i drets de l’Ajuntament, els seus organismes autònoms i les empreses municipals. En aquest cas SOM es va abstenir, mostrant preocupació pels espais buits de propietat municipal, els quals podrien donar ús a diverses mancances d’entitats de la ciutat, tal i com va mostrar en una moció presentada al ple del 31 de Maig de 2016, la qual no va prosperar per la negativa de l’equip de Govern.

img-20160928-wa0002

Per concloure amb els punts del dia, es va proposar l’aprovació provisional del text refós de la Modificació puntual del PGM per la millora de la xarxa d’espais lliures de la ciutat. En aquest cas la Patrícia va ser l’encarregada de transmetre el vot de SOM, en aquest cas en contra. Es va remarcar que la demanda de diàleg de la Plataforma de la Serralada de Marina i Can Zam només havia obtingut el silenci com a resposta, i que això evidencia el model de govern de l’Ajuntament. Paco Bustos, portaveu de la Plataforma, va fer una intervenció al respecte (a la foto de la dreta).

MOCIONS

Un cop finalitzats els punts del dia es va passar a llegirimg-20160928-wa0006 les mocions, encara que es va haver d’alterar l’ordre, ja que qui havia demanat el torn de paraula va arribar tard. Així doncs es va començar amb la moció de suport a les víctimes per accidents i errors mèdics, presentada per PSC, SOM i ICV. Després de la intervenció de Manuel Fernández del col·lectiu “Que no pase más”, el qual dóna suport a víctimes i familiars d’accidents i errors mèdics, l’Alba va traslladar el vot a favor de SOM i va remarcar que és la ciutadania que s’organitza qui proposa i reclama solucions, ja que l’administració no hi fa res. Va incidir en què les retallades en sanitat pública que comporten manques importants en el sistema de salut, propicien aquests accidents. És per això que l’administració hauria de generar les condicions favorables per a que aquests accidents no passin i, també, donar recolzament a aquelles famílies que els pateixen. Tots els grups municipals van votar a favor d’aquesta moció.

img-20160928-wa0004

La següent moció que es va presentar conjuntament pel PSC, SOM i ICV, va ser a favor del Correllengua 2016 i de la Comissió organitzadora del Correllengua a Gramenet. Un cop que en Dídac Espí va fer la seva intervenció en representació de la comissió d’entitats organitzadores del Correllengua, l’Oriol va traslladar el vot favorable de SOM i va recordar als i les regidors i regidores del PP i Ciutadans, que van votar en contra i van fer mofa de la moció, que Santa Coloma ha estat sempre compromesa amb el català i que, igual que l’any anterior, és un punt favorable que l’Ajuntament s’adherís a la moció.

Al finalitzar la moció del Correllengua, es va poder presentar la primera moció del ordre del dia, la qual es volia mostrar a favor dels Acords de Pau a Colòmbia. Un cop el senyor Jahiro Ernesto Silva, portaveu de Colombianos en Sant Andreu de la Barca (COLSAB), va intervenir, en Joan va traslladar el vot favorable de SOM i va remarcar les problemàtiques que té Colòmbia que fan de la seva ciutadania vulnerable a patir desigualtats i crims de tota índole. Tots els grups municipals van votar a favor.

La quarta moció presentada commemorava el Dia de la Gent Gran (1 d’octubre), la qual era presentada pel PSC, SOM, ICV i PP. L’Alba va ser l’encarregada de traslladar el vot favorable i va remarcar les dificultats i problemes que pateix la gent gran de Santa Coloma i el col·lectiu LGTBI de gent gran. Tots els grups municipals van votar a favor.

La següent moció presentada pel PSC, SOM i ICV proposava paralitzar la instal·lació de comptadors telegestionables. l’Aitor va traslladar el vot favorable de SOM i va exposar els motius pel quals SOM va recollir la petició de la FAVGRAM, que remarcaven que és un mètode que pot afavorir una mala praxi per part de les energètiques, que afavoreix el monopoli, així com també podria afectar a la salut de les persones a causa de les radiacions. Ciutadans i el Partit Popular es van abstenir.

Les dues últimes mocions presentades per separat, però amb el mateix contingut, venien per part de Ciutadans i el Partit Popular. Ambdues van ser esmentades a la totalitat pel PSC, per aquest motiu ni Ciutadans ni el PP va voler presentar la moció.

El Ple va finalitzar un cop es van recollir els precs i preguntes que va presentar SOM.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.