Mocions de SOM Gramenet al Ple del 26 de setembre


plemociowebcapcalera

 

Pel proper Ple del dia 26 de Setembre SOM Gramenet presenta dues Mocions, ambdues proposades per entitats: Suport al Correllengua 2016 i Comptadors Telegestionables.

 

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS SOM GRAMENET i GENT D’ESQUERRES-ICV-EUiA DE SUPORT AL CORRELLENGUA 2016

Correllengua 2016 (presentada conjuntament amb Gent d’Esquerres – ICV- EUiA)
La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) impulsa la 20ª edició del Correllengua, el qual vol aconseguir una normalització plena del català per a que sigui llengua vehicular arreu del territori i d’integració de les persones nouvingudes.
A causa de la marginació del català a les institucions i el desig del poble català per assolir l’Estat propi, el Correllengua, 20 anys després, es consolida gràcies al suport d’Ajuntaments, Consells Comarcals i Associacions.
Es per això que la CAL i el conjunt d’entitats que organitzen el Correllengua a Santa Coloma de Gramenet volen arribar al màxim nombre possible de Municipis i, donat el compromís amb el català que ha caracteritzat Santa Coloma com a ciutat bressol de la immersió lingüística; es proposa al Ple que es doni suport al Correllengua 2016, així com a les entitats i grups del Municipi que el volen organitzar i contribuir-hi, de forma general, econòmicament. A demés, donar suport a les activitats promogudes per la CAL que volen facilitar l’ús del català entre la ciutadania.

Pots veure el document complet de la moció fent clic aquí: Moció Correllengua

 

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL SOM GRAMENET SOBRE ELS COMPTADORS TELEGESTIONABLES

El canvi dels antics comptadors de la llum als nous (“Intel•ligents”) es fa sense consentiment de les persones usuàries. A més, ENDESA no deixa lliure competència per a la fabricació dels nous comptadors, això afecta a 13 milions d’usuàries entre Catalunya i altres comunitats de l’Estat Espanyol, les quals no poden escollir lliurement.
La ciutadania queda desprotegida davant l’ús que se li donaran a les seves dades de consum, sense garantia de que aquestes no seran utilitzades per empreses externes. A part, pel que respecta a la salut dels col•lectius més sensibles (nens i nenes, dones embarassades, gent gran, etc.), l’augment de la radiofreqüència d’aquests aparells, pot comportar efectes nocius per la salut de la ciutadania.
A arrel d’un acord del Parlament de Catalunya que tractava aquestes problemàtiques, demanem a instàncies de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVGRAM) que va fer arribar la proposta al mes de Juliol als diferents grups municipals, que l’Ajuntament insti tant al Govern de la Generalitat com al de l’Estat a que es paralitzi la instal•lació d’aquests comptadors i es traslladin les preocupacions per la seguretat i salut de la ciutadania. A més de que es coordini les decisions preses amb diverses associacions i entitats, així com el acompliment de la normativa de la Unió Europea.

Pots veure el document complet de la moció fent clic aquí: Moció telegestionables


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.