Recuperar serveis


Aitor Blanc AranjueloSOM Gramenet no estem d’acord en que es bonifiqui fins al 95% del pagament d’impostos com l’IBI i l’IAE —impost que paguen les empreses que superen 1milió d’euros de facturació—, a empreses que ho demanen declarant la seva activitat d’interès general. Ens ho trobem amb les concessions privades d’equipaments esportius com les piscines i gimnasos municipals des de l’any 2013.

Tenim, doncs, uns serveis municipals gestionats per empreses privades que ara deixaran de pagar impostos com l’IBI i IAE, en ser bonificats al 95%. Compartim el benefici social i obligatori que és donar un servei esportiu, no compartim però el model de gestió basat en el lucre privat.

El govern municipal deixa la majoria dels serveis públics en mans de concessions a empreses privades —com Duet Sports, en mans de grans empresaris i amb beneficis econòmics—, i després els bonifica el pagament d’impostos. Ens sembla, si més no, esperpèntic. Si les empreses tenen beneficis o gestionen un servei públic cal reclamar-los el pagament d’impostos en tant concessionàries privades d’equipaments i serveis municipals.

Tot plegat va en detriment del control i la gestió directa i democràtica. No podem anar deixant passar oportunitats per recuperar serveis públics que resten en mans privades.

Aitor Blanc
Portaveu del Grup Municipal SOM Gramenet

[Article publicat a l’Ajuntament Informa del 11 de març de 2016]


Vídeo de la intervenció sobre aquesta qüestió al darrer Ple Municipal:


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.