ReCOOPerem Espais Buits!


Paqui Luna GatoPaqui Luna
Membre de SOM Gramenet

En els últims anys, degut a la crisi financera, a Gramenet hem pogut observar un creixent augment de comerços baixant persianes, projectes en construcció que s’han quedat a mitges, i solars tancats a l’espera de que arribin temps millors. La nostra ciutat s’ha omplert d’espais buits. Un espai buit és un espai sense vida, que es va degradant amb el temps, que es fa invisible als nostres ulls, que fins i tot desapareix, però que degenera i embruteix el nostre entorn urbà, afectant als comerços del voltant i a la ciutadania en general. Els veïns, en no disposar de comerços en el nostre entorn proper, ens veiem obligats a sortir a d’altres municipis costaners per a realitzar gestions i consum en general.

A Som Gramenet hem endegat la campanya “ReCooperem Espais Buits”, que té com a objectiu fer visibles els nombrosos espais sense vida del municipi. Tanmateix, pretenem fer recull de les múltiples necessitats i demandes als diferents barris, i que resten sense resposta institucional. És ben palès que a la nostra ciutat es necessiten espais per a la gent gran, per als joves, parcs infantils, zones verdes que puguin esponjar el concentrat paisatge urbà, a més de locals per a entitats i col·lectius municipals de caire social.

Per a portar-ho a terme, estem realitzant assemblees obertes als barris, parlem amb els veïns, recollim les seves necessitats i reivindiquem plegats la reutilització dels espais buits com a resposta a les seves demandes. Cap espai buit! Donem vida als carrers!

[Article d’opinió publicat a El Mirall de març de 2016]


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.