Moció pel reaprofitament dels aliments excedents dels menjadors


A la majoria de menjadors escolars de la nostra ciutat l’excedent de menjar és llençat a les escombraries. El desaprofitament del menjar hauria de ser una pràctica a evitar a tots els nivells, des dels sistemes de distribució fins a cadascuna de les llars, per l’impacte que té en la sobreproducció alimentària i els efectes ambientals i socials vinculats a aquesta. Aquest fet és especialment preocupant quan a Santa Coloma de Gramenet hi ha una situació d’emergència social i moltes persones han de recórrer a serveis de menjador social i distribució solidària d’aliments i, a més a més, es produeix en un servei públic.

Després d’haver treballat aquesta qüestió i haver-ho consultat amb l’Assemblea Groga i la Federació d’AMPAs, des de SOM Gramenet presentem una moció al Ple Municipal, conjuntament amb el Grup Municipal de GE-ICV-EUiA. L’objectiu principal de la moció és que s’iniciï un programa municipal de reaprofitament i canalització d’excedents alimentaris dels menjadors escolars del centres educatius cap a col∙lectius que estan en situació de vulnerabilitat. També es proposa que l’Ajuntament promogui entre la població pràctiques de prevenció del malbaratament dels aliments tant a les llars com a l’hostaleria.

Podeu consultar la moció, aquí.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.