[Opinió] Còmic, lluita, llibertat i memòria al 6è Saló del Còmic Social


ALBERTAmb la tardor torna a Gramenet el Saló del Còmic Social, l’esdeveniment cabdal i únic a l’Estat del còmic de temàtica social, històrica i reivindicativa. El Saló és una finestra oberta al món, als conflictes socials i a la lluita de moltes persones en diferents indrets del planeta, una mostra de sentiments, somnis i il·lusions i un espai on expressar lliurement diferents idees i visions de la realitat que ens envolta.

Enguany el Saló gira entorn de tres eixos: la memòria històrica, la llibertat d’expressió i el còmic de temàtica LGBTI.

Sobre el còmic LGBTI comptem amb la presència de tres generacions d’autors que han retratat la vida de l’ambient gai a les seves obres i que han ajudat a visualitzar als col·lectius gais durant cadascuna d’aquestes generacions.

Amb la idea de recuperar la malmesa memòria històrica d’aquest país i valorar la importància de no oblidar el nostre passat, parlem del paper de les dones lluitadores a la Revolució d’Astúries del 1934 i a la Guerra Civil, d’un dels episodis més dramàtics de la Guerra Civil, la “desbandá” malaguenya, i del genocidi franquista, l’exili, els camps de concentració i la postguerra.

També parlem de si existeixen i de si han d’existir límits a l’humor amb alguns dels autors de les revistes d’humor més bandarres i irreverents d’avui i d’ahir. I homenatgem a la revista d’humor gràfic “El Papus” i commemorem el tràgic atemptat que va patir el 1977.

En definitiva, còmic, lluita, llibertat i memòria al 6è Saló del Còmic Social.

Albert Gerard Ventura
Organitzador del Saló del Còmic Social

[ Article d’opinió publicat a El mirall.net a l’octubre de 2015]Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “[Opinió] Còmic, lluita, llibertat i memòria al 6è Saló del Còmic Social

  • Colomenc

    Otro año mas, hemos podido disfrutar del trabajo de un grupo de personas que desde nuestra ciudad intentan promover iniciativas que nos aportan una visión ácida, irónica y crítica con nuestra realidad social. Desde el mundo del cómic hemos podido hablar de memoria histórica, algo casi inexistente en un pais con un pasado que empieza con la reconquista y paradójicamente niega su historia reciente. Gracias por vuestra perseverancia en mantener el salón del cómic en nuestra ciudad.