Manifest


MANIFEST POLÍTIC

“Amb tu, ho fem possible!”


SOM Gramenet és un moviment de veïns i veïnes democràtic, transversal i participatiu. Treballem de forma assembleària i horitzontal i estem implicades i implicats en les lluites socials dels barris. Pretenem fer arribar les necessitats que coneixem a l’Ajuntament i així millorar la nostra ciutat. Som un moviment ciutadà municipalista i anticapitalista,  amb història, que lluita des d’una perspectiva d’esquerra transformadora per una ciutat i una societat més justes.

Per això, les persones sotasignades donem suport a SOM Gramenet a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 perquè:

1.  SOM Gramenet representa una manera de fer política propera a la ciutadania i capaç de transformar la ciutat. Amb radicalitat democràtica, valentia, des de l’esquerra social i transformadora per posar la institució al servei de la ciutadania.

2.  SOM Gramenet ha d’estar dins de l’Ajuntament per poder canviar les regles del joc i les polítiques que s’han fet en els últims trenta anys. La lluita ha d’estar al carrer i a les institucions.

3. SOM Gramenet garanteix la lluita per transformar la ciutat mitjançant tres eixos: amb els valors republicans, d’esquerres i oberts a la ciutat.

4.  SOM Gramenet aposta per la mobilització i la lluita al carrer, que és d’on venim, però amb un peu a les institucions per poder-les transformar.

5. SOM Gramenet no és una suma de sigles, sinó un col·lectiu autònom, SOM la suma de molta gent, SOM un moviment plural que no respon a quotes ni dinàmiques de partits. SOM un moviment assembleari, sense quotes de poder que només respon als interessos de Santa Coloma. SOM Gramenet és un moviment assembleari, municipalista al 100%.

6.  SOM Gramenet és l’aposta per la República catalana, una finestra d’oportunitats per aconseguir un nivell de democràcia més alt, una oportunitat per construir un país millor, més social i més just per a tothom, el camí per transformar la realitat. Volem sobirania i república.

7.  SOM Gramenet planteja una alternativa de govern al marge de l’anomenat Bloc del 155 i la dreta, incloent-hi el PSC. SOM Gramenet es presenta per guanyar un govern d’esquerres o bé per fer una oposició activa i constructiva.

8.  SOM Gramenet vol treballar de forma urgent per garantir a tothom l’accés a un habitatge digne, per aprofundir en els mecanismes de participació ciutadana, per municipalitzar els serveis (estalviant diners públics i millorant la qualitat), per plantejar un pla de xoc contra la pobresa, per limitar els sous, mandats i privilegis dels regidors i càrrecs municipals, per revisar de manera compartida amb les treballadores de l’Ajuntament el funcionament de la institució.

9.  SOM Gramenet vol repensar la ciutat des de tots els barris a través de la participació real (Pla Popular) i desenvolupar un pla estratègic que inclogui: projectes urbanístics, serveis socials, comunicació, cultura…

Apostem per SOM Gramenet:

Per continuar demostrant que hi ha altres maneres de fer política, sense dependre de bancs ni dels seus interessos.

Per impulsar un moviment arrelat al territori i totalment independent de cap estructura de partit. El centre i la perifèria del nostre treball és Gramenet.

Per reforçar  un moviment feminista, anticapitalista i ecologista.

Per enfortir un moviment ciutadà que està implicat i treballa al territori: Serra de Marina, Can Zam, Ciutat Vella, memòria històrica, defensa de l’habitatge amb els col·lectius.

Perquè SOM Gramenet és l’única candidatura que defensa dur a terme polítiques trencadores i està disposat a desobeir les lleis injustes. Volem fer polítiques per canviar la societat des             de l’arrel.