10 propostes clau


20 propostes clau del programa de SOM Gramenet

Propostes clau en PDF


  1. Construirem una ciutat feminista i lliure de LGTBIfòbia. Aplicarem perspectiva de gènere a totes les polítiques, accions i projectes desenvolupats per l’Ajuntament. Realitzarem campanyes de sensibilització contra el masclisme i la LGTBIfòbia i un observatori per detectar violències i discriminacions.

  2. Impulsarem un pla de xoc contra la pobresa. Drets socials i necessitats bàsiques d’alimentació, habitatge, aigua, llum i transport cobertes per a tothom. Farem polítiques per a què tothom tingui els seus drets garantits: empadronament per a les persones que viuen a la ciutat; sanitat i educació públiques de qualitat; necessitats de la gent gran (centres de dia, residències i accessibilitat dels habitatges); centre integral de Salut Mental a un espai municipal cèntric i adient.

  3. Prou desnonaments i lloguers abusius a la ciutat. Recuperarem els habitatges buits dels bancs i grans tenidors per augmentar el parc públic d’habitatge de lloguer social. Obrirem un Centre d’Emergències Socials.

  4. Construirem una ciutat segura, capaç de resoldre problemes de convivència. Treballarem a partir de la prevenció i posada en comú dels conflictes abordant-los col·lectivament i des de l’arrel.

  5. Modificarem el reglament de participació ciutadana per permetre la participació real de la ciutadania. Fomentarem iniciatives populars de caràcter vinculant. Decidirem el pressupost municipal amb processos participatius i perspectiva de gènere.

  6. Farem front a l’urbanisme depredador (com en el PERI Ciutat Vella II) i apostarem per un de participatiu que recuperi l’espai públic per a tothom. Augmentarem les zones verdes reals de la ciutat, serem ciutat Residu Zero, millorarem la qualitat de l’aire i aturarem definitivament la MAT.

  7. Promourem la creació d’espais i equipaments autogestionats, amb un pla d’usos participatiu.

  8. Municipalitzarem serveis i recursos. Promourem la gestió pública de l’energia, l’aigua i els serveis públics: amb criteris socialment justos, participatius i ecològics.

  9. Impulsarem la creació de treball digne mitjançant el foment de cooperatives i de l’economia social i solidària. Defensarem el comerç local promovent un consum de proximitat i ecològic.

  10. Construïm la sobirania des del municipalisme. Defensem el dret d’autodeterminació. Fem un país millor, més social, més democràtic i més just per a tothom. Recuperem la memòria històrica de Gramenet i garantim una ciutat sense feixisme.