MUNICIPALISMES PEL CANVI


Aquest passat divendes 1 de març a la tarda, un centenar de persones van assistir a l’acte “MUNICIPALISMES PEL CANVI“, organitzat per SOM Gramenet a la sala d’actes Museu Torre Balldovina de la nostra ciutat.

Pots veure el vídeo aquí:

PART 1

PART 2

PART 3

PART 4

La xerrada amb posterior taula rodona va comptar amb la presència de tres persones que governen o han governat en ciutats veïnes amb candidatures germanes de l’esquerra alternativa i transformadora. Totes elles tenen en comú formar part del nou paraigua supramunicipal “Municipalistes per la República des de baix”, que agrupa una quinzena de candidatures muncipalistes pel canvi, i del qual SOM Gramenet també en forma part. L’acte, que va ser presentat pels candidats de SOM Gramenet Albert Gerard Ventura i Sara Martín, va comptar amb uns ponents de luxe, cadascun dels quals va abordar un tema de clau de gestió de ciutat en els seus respectius municipis, com a governants.

Malgrat la diversitat de temàtiques que van tractar, tots tres van coincidir en la importància de tenir voluntat política real de fer pedagogia, així com també de treballar de forma conjunta entre l’administració local i la ciutadania a l’hora de canviar la forma governar, per tal que esdevingui un model més democràtic, participatiu, sostenible i socialment just. Com va dir en una de les seves intervencions la Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona fins al juny de 2018 per Guanyem Badalona en Comú: “Construïr és molt més difícilque destruïr. El nostre discurs, el de l’esquerra transformadora, vol construïr; busca solucions que es couen a foc lent, però que perduren i són més efectives a llarg termini. Els partits clàssics, sobretot els situats més a la dreta, es centren en destruir i en buscar falses solucions immediates i ràpides que no van a l’arrel del problema i el perpetuen amb pegats efectistes.”.

Va ser la Dolors, precisament, qui va tractar un dels temes més controvertits, especialment en el discurs dels partits de l’esquerra alternativa; el de la Seguretat Ciutadana. Aquí teniu algunes de les seves intervencions:

L’Eudald Calvo, alcalde d’Argentona per CUP Argentona, per la seva banda, va intervenir per explicar el sistema de recollida de residus i reciclatge “Porta a Porta”, instaurat pel seu equip de govern a Argentona. Algunes de les seves intervencions destacades:

Finalment, abans de la ronda de preguntes, el José M. Osuna, alcalde de Ripollet per Decidim Ripollet, va parlar de la Municipalització de serveis. Va explicar que a Ripollet s’ha aconseguit municipalitzar dos importants serveis bàsics per a la ciutadania; el de neteja d’edificis muncipals i el servei d’Escoles Bressol. També varen presentar una moció per a poder municipalitzar l’aigua, però aquesta va ser rebutjada i tirada enrere pels grups municipals del PSC, PP, Ciutadans i PDeCAT. Aquestes varen ser algunes de les intervencions que va fer respecte a la qüestió de la Municipalització de Serveis.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.