Article: Obres al carrer Masnou


OBRES AL CARRER MASNOU

Aquests dies, el carrer Masnou –on visc-  és en obres. Unes obres que semblen de fireta, amb rètols manllevats a l’Ajuntament de Barcelona, sense cap mena d’informació al veïnat per part de l’Ajuntament. Obres i més obres, i més n’hi haurà abans del mes de maig, vaticinem. Un dia comencen a cavar, surts de casa per una passera i no saps perquè. Li demanes als treballadors i amb amabilitat et diuen que trauran els pals de llum, que soterraran la instal·lació elèctrica.

I les voreres quedaran com ara? Tampoc ho saben o no t’ho volen dir, no fos cas que això sigui informació confidencial. Ningú els ha dit que intentin de no traginar amb màquines a les hores d’entrada o sortida de l’escola Les Palmeres perquè moltes famílies, nens i nenes hi passen. El dia a dia els informarà, però no ho podria haver organitzat abans un responsable municipal?

El Masnou és un carrer poc conegut. És un carrer estret, costerut i escapçat –hauria de començar al carrer Rafael Casanova, però ho fa abruptament amb una corba de 90 graus al passatge Dalt de la Ciutadella- del Barri Centre. Fa més de 50 anys ja deien que l’obririen, fins i tot la numeració no comença ni per l’1, però passen els anys i del que es va aprovar un dia al Ple el govern municipal no se’n vol recordar. Una via, on els vianants caminem per la calçada i els cotxes, les furgonetes i els camions baixen enfilats a la vorera. Perquè, fins i tot s’hi aparca a un dels costats! El veïnat fem cames perquè la pujada és inevitable, braços quan arrosseguem carros de comprar i cotxets cap amunt provant d’evitar els sots i eslàlom quan sortegem els pals, els pivots i altres obstacles a les voreres .

Ara pot ser un bon moment: estem en obres. Aquest carrer podria prioritzar el pas de vianants, impedir que s’hi aparqués i permetre l’accés de vehicles mida cotxe només per càrrega o descàrrega o als pàrquings dels veïns i veïnes. Les pujades i les baixades serien molt més amables si el seu disseny fos similar al del veí Sant Isidre.

 

 Sílvia Terol, candidata per SOM Gramenet

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *