Tornem a ser 1ers! Aquest cop, contra el nou procediment de notificació a la UE


No sabem si recordaràs que el passat Ple Municipal del mes d’Octubre, SOM Gramenet vam aconseguir que s’aprovés una moció històrica, que consistia en la demanda expressa i oficial al govern del PSOE del cessament de la venda d’armes a l’Aràbia Saudita. Ens convertíem, així, en el primer municipi de tot l’estat en aprovar una moció  d’aquestes característiques. Mira-ho fent clic AQUÍ.

El fet és que, en el darrer Ple del mes de Novembre, ho vam tornar a fer. SOM Gramenet hem tornat a col·locar Santa Coloma al capdavant d’una iniciativa política amb incidència a escala internacional; hem estat el primer municipi de tot l’estat en demanar oficialment la retirada del nou procediment de notificació de serveis a la UE.

Tal i com s’explica a la web de l’ODG (Observatori del Deute en la Globalització), aquest procediment implica, essencialment i entre d’altres coses, que “els Estats membres tenen l’obligació de notificar a la Comissió Europea sobre els projectes de reglamentacions tècniques (…) abans de la seva adopció“. És a dir, que si es vol, per exemple, municipalitzar un servei en concret, els Ajuntaments no tindran la potestat de decidir-ho i aplicar-ho, notificant-ho a la UE a posteriori, i  bàsicament a títol informatiu (que és el procediment actual), sinó que aquest procediment  haurà de passar pel “filtre” de la UE prèviament.

Per tant, prossegueix l’escrit a la web de l’ODG, “a partir de la data de notificació del projecte, hi ha un període de tres mesos durant el qual l’Estat membre no pot adoptar la reglamentació en qüestió fins que la Comissió resolgui sobre la seva adequació a les normatives europees.”  Això vol dir que “la Comissió “intervé” els estats i redueix la seva sobirania democràtica, tenint el poder de canviar el projecte notificat.

Trobareu informació més detallada al respecte, fent CLIC AQUÍ

SOM-hi!

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.