IBI, o l’evidència d’una oportunitat fallida


Diversos mitjans locals, i algun d’abast nacional, s’estan fent ressò de la “gran notícia”: en el darrer Ple, es van aprovar uns elevats pressupostos per al proper any 2019. El Consistori de la nostra ciutat augmenta diverses de les partides de caràcter social.

Abans de fer sonar aplaudiments,brindar i fer volar les campanes, cal aturar-se i analitzar la realitat que ens precedeix i, sobretot, ser molt conscients d’una qüestió evident: aprovar un reguitzell de xifres no significa res si després no hi ha una aplicació pràctica. I això, malauradament,  a Gramenet ha passat amb mocions i acords presos en Plens Municipals, amb compromisos i posicionaments polítics – que han quedat en paper mullat, tot i que d’això ja en parlarem un altre dia – i passa també, a vegades, amb els suposats “pressupostos socials”.

Un exemple? La partida de subvencions i ajudes per a costejar l’import de l’IBI. L’article de la regidora de SOM Gramenet, Anna Pérez, a El Mirall d’aquest mes de novembre i aquesta infografia ho il·lustren molt bé:

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.