Aconseguim que s’aprovi moció històrica contra la venda d’armes a l’Aràbia Saudita


Petites grans victòries des de Santa Coloma de Gramenet al món!

Sabies que dilluns passat, dia 29 d’octubre, vam aconseguir una fita política a Gramenet, que podria marcar un abans i un després en un tema crucial de política internacional?

Pot ser que t’hagis assabentat (o no) que fa tot just una setmana, el dilluns dia 29 d’octubre, quan bona part de la població encetava una curta setmana, tot mirant cap al pont de Tots Sants, al Ple Municipal de Santa Coloma de Gramenet, s’aprovava una moció d’enorme trascendència; Instar al govern del PSOE a que deixi de vendre armes a l’Aràbia Saudita.

Però, a banda de tot això, el que potser no sabies és que aquesta moció proposada i presentada per SOM Gramenet ÉS LA PRIMERA MOCIÓ QUE S’APROVA EN TOT L’ESTAT ESPANYOL  CONTRA LA VENDA D’ARMAMENT A L’ARÀBIA SAUDITA PER PART DEL GOVERN DEL PSOE. I encara més; hem aconseguit que persones del seu propi partit a Catalunya, el PSC de Santa Coloma, voti a favor d’aquesta moció. Val a dir que els arguments que vàrem presentar eren d’un pes tan incontestable que hauria estat realment vergonyós el vot en un altre sentit.

La moció la presentava SOM Gramenet. El mateix dilluns al matí, llançàvem un vídeo on, en menys de 2 minuts, el regidor Jordi Garcia, encarregat d epresentar la moció al Ple, n’exposava els motius.

Fes clic a la imatge per veure el vídeo:

Més tard s’hi sumava ICV-EUiA-GE, i en el Ple hi votava a favor també el PSC, aconseguint, d’aquesta forma, que la moció fos aprovada, malgrat el vot en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans.

Al Ple també hi va prendre la paraula per a defensar la moció en Jordi Armadans, director de FundiPau, que després de que aquesta fos aprovada, va tuitejar en agraïment:

Ara, el PSC de Santa Coloma té dues opcions.

La primera, que és la que desitgem, que prengui la responsabilitat d’aquest acord al Ple Municipal i que traslladi de forma oficial la seva disconformitat amb les polítiques de venda d’armes a l’Aràbia Saudita per part del president del seu partit a nivell estatal, Pedro Sánchez, i fer pressió real per al cessament del negoci de la guerra que està perpetrant el PSOE.

La segona, no fer res i que tot plegat quedi en paper mullat i un bonic  i expiatori titular a les seccions de premsa local, que serveixi – com tantes altres vegades – de rentat de cara, però sense cap mena de trascendència ni compromís real.

Nosaltres, des de SOM Gramenet, vetllarem i farem pressió per tal que la primera sigui la opció “de facto” del govern del PSC local.

Perquè són accions com aquesta les que marquen la diferència entre màrketing  i compromís polític.

 

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.