Article: “Tenir por dels jutges”


TENIR POR DELS JUTGES

ANNA PÉREZ. Regidora de SOM Gramenet

 

“S’han de respectar les decisions judicials”. Aquest és el mantra que es repeteix constantment i això és el que, se

suposa, ha de fer qualsevol demòcrata de pro. Doncs no. Els jutges i les jutgesses són persones i tenen ideologia. Es poden equivocar, mal interpretar les lleis o poden prevaricar, per no parlar ja de quan apliquen una llei que és injusta en si mateixa.

La sentència de l’anomenada Manada (som contraris a anomenar-los així, cal dir-los pel seu nom: bèsties o energúmens) ha fet trontollar aquesta màxima. Les dones, massivament, però també molts homes, han aparcat el que es considera políticament correcte i han denunciat obertament aquesta sentència vergonyosa. Nosaltres anem, fins i tot, més enllà. Aquesta sentència ve a ser una segona violació, quan ni tan sols s’ha admès la primera, la perpetrada pels bèsties i energúmens.

Hi ha gent que cau de la figuera ara, però som moltes les persones que ja fa temps que denunciem la injustícia de la “justícia” espanyola. Que no tothom és igual davant la llei és una obvietat, només cal veure on són Rato, Bárcenas o Urdangarín; però últimament no és tan sols que els jutges apliquin als poderosos una altra vara de mesurar, és que es castiga impunement a persones només per “creuar-se” amb segons qui. ¿És casualitat que la sentència infame per la violació de la noia de Pamplona tingui entre els cinc acusats un membre de la Guàrdia Civil i un altre militar? És casualitat que demanin 60 anys de presó a uns nois d’Altsasu (i que abans del judici ja portin tancats més de 500 dies) per una baralla de bar amb el fet que s’hagin discutit amb guàrdies civils i la jutgessa sigui dona de guàrdia civil? És casualitat que la caça de bruixes contra el professorat de l’IES El Palau parteixi d’una denúncia de pares d’alumnes que són guàrdies civils? Nosaltres no creiem gaire en les casualitats.

Una suposada democràcia deixa de ser-ho quan els seus ciutadans i ciutadanes senten por davant la justícia que, en teoria, els ha de protegir. I això és el que sentim molta gent: por i indefensió. Nosaltres mateixos no tenim clar que aquest article no ens porti problemes judicials. I millor no parlar del retrocés de la llibertat d’expressió o de la persecució contra gent pacífica per posar urnes o per complir el que la ciutadania ha expressat en aquestes urnes. Això ja donaria per dos o tres articles més.

Article publicat a El Mirall, a 11 de maig de 2018


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.