[NdP] SOM Gramenet denuncia que els grups municipals coneixen el nou projecte de la CIBA només una hora abans d’informar la premsa


[NdP] SOM Gramenet denuncia que els grups municipals coneixen el nou projecte de la CIBA només una hora abans d’informar la premsa

SOM Gramenet va decidir no assistir a la Junta de Portaveus convocada per l’equip de govern a les 11 del matí d’ahir, 24 de gener, per informar suposadament sobre el nou projecte per a la CIBA, i no hi va assistir per protestar contra la manca d’informació i de participació practicada pel govern de Núria Parlon cap als grups de l’oposició i les entitats de la ciutat. Així ho va comunicar a l’equip de govern la seva portaveu Anna Pérez, per a qui, “un cop més, als últims que se’ns informa sobre temes fonamentals de ciutat és als grups municipals”.

Davant la convocatòria d’aquesta Junta de Portaveus, SOM Gramenet va sol·licitar per correu electrònic fins a tres vegades que el govern avancés informació sobre el projecte per tal que els grups poguessin preparar adequadament la reunió sobre un tema tan important com el futur de la CIBA, un espai buit que fa anys que SOM reivindica que cal tornar a aprofitar. Però aquest grup municipal no només no va rebre la informació sol·licitada, sinó que ni tan sols va obtenir cap resposta als seus correus. Ahir va quedar clar que l’alcaldessa i el seu equip tenien més interès a informar la premsa que als grups de l’oposició.

Sobre el nou ús per a la CIBA presentat en roda de premsa, SOM Gramenet no es pronunciarà fins a disposar de més informació i estudiar-lo amb calma, però res no fa pensar que aquest sigui el projecte definitiu, atès que abans d’aquest ja se n’havien presentat d’altres, també a bombo i plateret, que després van quedar en no res: primer es va dir que la CIBA seria un institut-escola, després que es cediria al Grup Planeta i més endavant que es convertiria en un viver d’empreses d’economia social i solidària.

Malgrat que l’octubre passat, el govern municipal va anunciar que tenia previst posar en marxa un procés participatiu sobre el futur de la CIBA, començant per una visita a les instal·lacions i un debat obert a la ciutadania sobre els possibles nous usos de l’espai, altre cop l’equip de govern ha decidit d’esquenes als veïns i veïnes. Una altra oportunitat perduda; més tenint en compte les necessitats actuals i futures de la ciutat i les possibles propostes d’ús que algunes entitats plantejaven per a l’espai. Tot plegat denota una manca de projecte de ciutat fet participativament, capaç d’afrontar el futur.

SOM Gramenet exigeix una vegada més a l’equip de govern que es prengui seriosament la seva obligació d’informar de forma acurada els grups de l’oposició. Sovint, i ahir va tornar a ser un clar exemple, el govern municipal ho considera un pur tràmit i manté la resta de grups a les fosques fins a l’últim moment. Així mateix, SOM recorda que els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma tenen dret a decidir sobre els temes clau de ciutat.

SOM GRAMENET

Santa Coloma de Gramenet, 25 de gener de 2018

 Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “[NdP] SOM Gramenet denuncia que els grups municipals coneixen el nou projecte de la CIBA només una hora abans d’informar la premsa

  • Manel Valls Bauçà

    Bona tarda
    He llegit amb atenció la vostre posició sobre com el govern municipal ha presentat la seva proposta sobre la CIBA, a part de que les dinàmiques d’oposició política us portin a situacions d’enfrontament “domèstic”, tindriem que situar el centre del debat amb com i qui lidera la participació de la ciutadania, la transparència del procés i les complicitats amb les entitats i ciutadans