Pressupostos poc socials i poc participatius.


Ahir vàrem tenir el darrer Ple Municipal de 2017. El tema central girava entorn als Pressupostos 2018. És a dir, a on van a parar i a què es destinen els diners públics, els de tots i totes les colomenques. Uns pressupostos que, un cop més, no han estat participatius, ni de cara a la ciutadania, ni de cara a les propostes i esmenes de la oposició.

Com va dir l’Anna Pérez, portaveu de SOM Gramenet, “un any més els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma ens quedem sense poder decidir en què es gasta ni un sol euro dels més de 103 milions del pressupost d’enguany.

L’excusa del govern del PSC de Santa Coloma per no haver fet un procés participatiu pel que fa a pressupostos ha esdtat que els ho impedia el període electoral. Recordem, però, que aquest “període electoral” no es va posar en marxa fins a ben bé finals d’octubre, i un procès participatiu d’aquest tipus és prou important, complex, i requereix prou dedicació i temps com per a què s’inicÏi molt abans, a la primavera. D’altra forma, és impossible dur a terme un debat real i efectiu sobre pressupostos que reculli les necessitats, propostes i demandes de la ciutadania.

Així doncs, SOM Gramenet varem votar en contra d’uns pressupostos elaborats unilaterlmanet pel PSC i, com va acabar Anna Pérez, “si és cert que interessen algunes propostes d’al·legacions que els hem traslladat des de SOM Gramenet, i realment estan disposats a treballar conjuntament i a tenir la mà estesa en el diàleg, estem obertes a continuar aquest treball a partir de gener de 2018. O, sinó, també podem començar a treballar, des de ja, en els pressupostos de 2019, per no trobar-nos en la mateixa situació d’enguany.”

Des de SOM Gramenet, a més, vàrem exposar quines havíen estat les nostres propostes i esmenes. Algunes de les més importants, us les deixem en l’infografia que acompanya aquest text.

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.