Continua el misteri de l’informe de Tomorrowland


Després de mesos demanant la memòria/informe del Festival Tomorrowland a Can Zam, que va acabar amb un incendi i amb l’evacuació de milers de persones assistents, a la fi, el dia 20 de novembre, el vam aconseguir. Des de SOM Gramenet havíem fet el procediment habitual oficial de demanda d’accés a l’expedient de Tomorrowland que s’ha de fer a l’administració, en aquest cas, l’Ajuntament.

Aquesta demanda d’accés a l’expedient la pot fer qualsevol ciutadà (en aquest cas, pot arribar a trigar 3 mesos en obtenir-ne l’accés). En el nostre cas, però, en ser un Grup Municipal del Consistori, hauria d’haver trigat menys d’un mes, i ens ha costat 3 mesos accedir-hi.

La nostra sorpresa va ser que l’informe del macrofestival era un trist foli, escrit a dues cares, sense segell, ni signatura de l’empresa encarregada de l’event, Blanco & Negro Music. No només això, sinó que al document no hi constava ni la data, ni el motiu pel qual es va suspendre, ni cap refrència al sinistre, ni res de res. Aquí podeu veure l’escanneig en .pdf:

TomorrowlandMemoria1_informe

Sembla una broma de mal gust, però no ho és. Això és el que van enviar els organitzadors de l’event. Un trist full.

De fet, hi ha mitjans que s’han fet ressò de la notícia, com és el Línia Nord (diari metropolità del Barcelonès Nord), o la notícia que publicava ahir mateix el diari local El Mirall.net (a la fotografia de la dreta).

De fet, al darrer Ple del 27 de Novembre vàrem ser l’únic Grup Municipal que va formular preguntes al respecte, a les quals, òbviament, encara no ens han respost. Les preguntes eren les següents:

És normal que l’Ajuntament accepti com a memòria del festival per part del concessionari del servei, un document d’un sol full amb dades que ja formaven part de l’expedient previ, sense data, logo, signatura ni número d’entrada a registre, en un festival que, recordem, es va haver de suspendre per un incendi, (on, per sort, no vam haver de lamentar danys personals)? Si no ho és, com ha pogut passar?

b) Pensa exigir a l’empresa que esmeni aquesta memòria, transformant-la en una memòria de veritat?

c)Assumirà alguna responsabilitat el cap de Servei en qüestió, per haver acceptat una memòria que no és tal i que, per tant, incompleix el conveni establert amb l’empresa concessionària?

d)Si això s’ha pogut produir en un cas tan sensible com aquest (amb incendi inclòs) sospitem que ha pogut passar en altres ocasions. Pensa l’ajuntament establir uns paràmetres mínims pel que fa a la documentació que s’exigeix i s’accepta de les empreses proveïdores de serveis? I pensa penalitzar d’alguna manera els serveis que no exigeixin aquesta mínims?

e) Atès que aquesta memòria no aporta cap informació, demanem a l’ajuntament que ens proveeixi de tota la informació de la que disposi relativa a l’incendi que es va produir en el Festival Tomorrowland.

Tindrem resposta de cara a aquest dilluns dia 18, que hi ha el proper Ple?


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.