El govern del PSC de Santa Coloma, obligat a retirar propaganda encoberta


El 30 de novembre, uns dies abans de l’inici de la campanya electoral, “casualment”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va iniciar una campanya d’auto-publicitat sobre els diners que s’havien invertit en millores a la ciutat.

Des de SOM Gramenet vam detectar immediatament que aquesta acció era altament sospitosa de ser propaganda electoral encoberta; d’una banda, perquè rara vegada s’ha fet una campanya d’aquest tipus, cara i sense precedents. D’altra banda perquè, inevitablement, sorgia la pregunta: per què precisament ara, a les portes de la campanya electoral? A més, hi hauria l’agravant de què, a més d’il·lícita, es tractaria d’una campanya perniciosa finançada amb diner públic, ja que suposadament era una campanya de l’Ajuntament.

Després d’estudiar la LOREG (Ley Orgánica del Régimen Electoral General), vàrem comprovar que, efectivament, s’incomplia el punt 2 de la mateixa, tal i com sospitàvem:

“2. Desde la convocatoria de las elecciones y hasta la celebración de las mismas queda prohibido cualquier acto organizado o financiado, directa o indirectamente, por los poderes públicos que contenga alusiones a las realizaciones o a los logros obtenidos, o que utilice imágenes o expresiones coincidentes o similares a las utilizadas en sus propias campañas por alguna de las entidades políticas concurrentes a las elecciones.”

Així doncs, varem fer la denúncia corresponent a la Junta Electoral, que va fer retirar immediatament tota la cartelleria.

La resposta del PSC de Santa Coloma a SOM Gramenet, com era evident, no va fer-se esperar; aviat vàrem rebre una demanda del Tinent d’Alcaldessa, l’Esteve Serrano, que ens exigia la retirada del llaç groc de la finestra del nostre despatx a l’Ajuntament, que des de feia uns dies teníem penjat en suport als presos polítics. Per imperatiu legal, vàrem retirar-lo, malgrat que llueix dins del nostre despatx.

A les nostres xarxes socials havíem recordat, uns dies abans, que l’Ajuntament de Santa Coloma, com a Institució Pública, havia aprovat en el Ple Municipal del 6 de novembre una moció presentada per SOM Gramenet, en suport als presos polítics i contra l’aplicació de l’article 155. L’aprovació d’aquesta moció va comptar amb el suport del PSC local, que es va comprometre a fer ús de tots els mitjans possibles de què disposés per a que l’opinió pública fos coneixedora d’aquest posicionament institucional des de Gramenet.

Òbviament, el govern no va ser coherent i no va fer el ressò que requeria un fet tan trascendental com aquest en un moment clau, per tal de recordar el compromís i el posicionament oficial d’aquest Ajuntament al respecte. L’única acció al respecte va ser una breu i discreta notícia al Full informatiu. Així que, un cop més, des de SOM Gramenet, vàrem recordar-ho a través de les nostres xarxes socials.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.