[COMUNICAT] Aprovada al Ple Municipal la moció contra el 155 i per la llibertat dels presos polítics


[COMUNICAT] Aprovada al Ple Municipal la moció contra el 155 i per la llibertat dels presos polítics

El govern del PSC de Santa Coloma de Gramenet aprova la moció de SOM Gramenet i ICV-EUiA-Gent d’Esquerres contra l’aplicació de l’article 155 i per la llibertat dels presos polítics catalans.

En el Ple Ordinari d’ahir dilluns, dia 6 de novembre, SOM Gramenet presentava una moció, a la que es va sumar el grup ICV-EuiA-Gent d’Esquerres, que demanava el diàleg i un posicionament en contra de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i per la llibertat dels polítics sobiranistes empresonats.

La moció va ser aprovada, amb el vot a favor del grup municipal del PSC de Santa Coloma de Gramenet, qui governa la ciutat amb majoria absoluta, i amb els vots en contra dels grups de Ciudadanos i PP.

Des de SOM Gramenet, estem satisfetes i agraïm el posicionament per part del PSC de la nostra ciutat que, recolzant la nostra moció, es desmarca del discurs oficial i majoritari del seu partit arreu del país. Esperem que aquest fet permeti obrir una porta al diàleg real i que pugui facilitar l’escolta a les demandes ciutadanes i a la voluntat del poble català, sobirana i legítima.

Esperem, també, que aquest important i indispensable gest es tradueixi en fets i accions concretes per part del PSC de Santa Coloma de Gramenet, i no es quedi en paraules vanes o paper mullat. Confiem en què l’Ajuntament farà ús de tots els seus mitjans, com ho fa per altres qüestions, per tal que la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet conegui clarament el seu posicionament i el de la gran majoria dels representants polítics colomencs, inclòs el govern.

En aquest sentit, aprofitem per informar que des de SOM Gramenet farem una petició oficial per tal que l’Ajuntament col·loqui, a la façana de l’edifici, la pancarta corresponent en mostra de recolzament als presos polítics catalans i exigint-ne la llibertat, per tal de fer visible el posicionament oficial al respecte de l’Ajuntament colomenc com a institució pública.

També volem fer una crida, a la ciutadania en general, a que recolzi la convocatòria de Vaga General de demà dia 8 de novembre, i que tothom que pugui participi en les diverses mobilitzacions previstes en mostra de rebuig per les actuacions de repressió del govern espanyol contra la població catalana, els seus representants polítics i mandats, votats democràticament, i les seves institucions.

SOM Gramenet expressem el nostre ferm compromís amb la democràcia, la sobirania del poble català i el dret a l’autodeterminació dels pobles. Davant la violència desfermada de l’Estat espanyol, reiterem la nostra convicció en el manteniment de totes les formes de resistència pacífica en la defensa dels drets, i fem arribar la nostra solidaritat amb familiars, amigues i amics de les persones empresonades de manera injusta.

Santa Coloma de Gramenet, 7 de novembre de 2017.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.