Treballadores de la neteja per la municipalització


Treballadores de Limasa en lluita per la municipalització del servei de neteja

WhatsApp Image 2017-05-03 at 11.22.59(2)Aquesta setmana, les treballadores de la neteja d’edificis públics de Santa Coloma de Gramenet, contractades per l’empresa Limasa, han començat a mobilitzar-se per la municipalització del servei.

Aquest passat dimarts dia 2 de maig es varen concentrar a la Plaça de la Vila una trentena d’elles, amb pancartes contra la privatització i exigint que l’alcaldessa les revés per tal d’exposar les seves reivindicacions. Això, evidentment, no va succeir, tot i que després de dues hores d’una concentració en la què es varen fer sentir els seus xiulets i crits reivindicatius, finalment varen ser rebudes per el primer tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, la segona tinent d’alcaldessa Lídia Montero i altres responsables de l’Ajuntament.

WhatsApp Image 2017-05-03 at 11.22.59(1)El resultat de la reunió va ser poc revelador, sense novetats; no poden municipalitzar “per al seu propi bé”. També varen aprofitar per excusar-se que el Partit Popular té la intenció de llençar un “decretazo” per mitjà del qual pretenen prohibir la municipalització dels serveis públics (una altra qüestió, per cert, contra la qual caldrà rebel·lar-se en cas que es fes efectiva).

WhatsApp Image 2017-05-03 at 11.22.59(6)Però les treballadores no es van acontentar amb aquesta reunió. La seva demanda era clara; volien que l’alcaldessa, Núria Parlon, donés la cara. Era amb ella amb qui volien parlar. Amb l’alcaldessa que, segons diuen constantment, és tan “propera a la ciutadania”. Així que van decidir seguir amb la mobilització al dia següent. Hi havia un acte de condecoració a la policia a l’Auditori Can Roig i Torres, i, és clar, es comptaria amb la presència de Parlon.

WhatsApp Image 2017-05-03 at 12.37.20(5)Així que, amb les mateixes pancartes, xiulets, i ganes de plantar cara, es varen presentar dimecres a les 11.30h davant l’Auditori amb la intenció de que, al menys, succeís això; que l’alcaldessa, que havia de presidir l’acte, donés la cara. “Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma”.

Després de gairebé una hora i mitja (l’acte ja anava tard), l’alcaldessa encara no havia aparegut. Qui si va arribar va ser l’Esteve Serrano, primer tinent d’alcaldessa. Xiulada general i crits, mentre entrava a l’Auditori. Pocs minuts després, apareixen els responsables de seguretat de l’alcaldessa, que van entrar sols. Evidentment, tot apuntava a què l’alcaldessa havia accedit per la porta del darrere, per evitar afrontar la situació. Acte seguit, es tanquen les portes de l’Auditori; l’acte començava.

WhatsApp Image 2017-05-03 at 12.37.20(4)Les treballadores, abans de dissoldre la concentració, anuncien que la lluita continua, que no es conformaran fins a obtenir respostes i opcions convincents, i que la seva aposta per la municipalització continua endavant per els beneficis i millores que suposaria en les seves condicions laborals, mentre no es demostri el contrari.

La lluita per la municipalització, doncs, segueix i seguirà. I sembla ser que no és només una “neura” nostra.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *