[NdP] Davant les irregularitats i dissolució del CCB


Ahir a la tarda, en el Ple del Consell Comarcal del Barcelonès, es va viure una situació deplorable i del tot inadmissible: la sessió plenària va ser interrompuda i finalitzada abans d’hora i sense acabar de tractar i votar tots els punts de l’ordre del dia, per decisió única del president, Francesc Belver (PSC). El motiu? Una rebequeria pròpia de pati d’escola, lamentable i antidemocràtica: els grups de govern, PSC i CiU, “anaven perdent” en votacions, degut a la falta d’assistència de 3 dels seus regidors. Per tant, els resultats de les votacions no anaven en la línia del que desitjaven. Solució? Dinamitar el Ple i evitar que continués desenvolupant-se la sessió, evitant assumir més resultats no desitjats pel PSC i CiU.

CCB suspensio

En motiu d’aquest fet, que no ha estat més que la gota que ha fet vessar el got de la indignació, juntament amb les irregularitats detectades en aquesta institució i denunciades darrerament a l’Oficina Antifrau, la CUP Poble Actiu al CCB, de la qual Som Gramenet en forma part, ha emès el següent comunicat de premsa:

NOTA DE PREMSA

La CUP Poble Actiu al Consell Comarcal del Barcelonès formada per les candidatures de la CUP Capgirem Barcelona, Guanyem Badalona, Sant Adrià en Comú, CUP l’Hospitalet i Som Gramenet, davant les irregularitats i dissolució del Consell Comarcal del Barcelonès ha emès el següent comunicat:

La CUP Poble Actiu no permetrà que la dissolució del Consell Comarcal serveixi per evitar la depuració de les responsabilitats polítiques i/o jurídiques per les irregularitats comeses durant dècades de gestió nefasta.

En relació al plenari del Consell celebrat avui 5 d’abril, denunciem les pràctiques antidemocràtiques del president Francesc Belver (PSC) que ha intentat impedir l’accés a dues conselleres del nostre grup a la Comissió Informativa prèvia. Així mateix, ha decidit aixecar la sessió unilateralment retirant tots els punts de l’ordre del dia, incloent l’aprovació de les beques menjador, al perdre dues votacions per l’absència de tres membres dels grups del govern (CiU i PSC).

La CUP Poble Actiu al Consell Comarcal del Barcelonès formada per les candidatures de la CUP Capgirem Barcelona, Guanyem Badalona, Sant Adrià en Comú, CUP l’Hospitalet i Som Gramenet, proposa al Consell Comarcal del Barcelonès:

· Fer una valoració real dels actius i passius ja que el valor comptable expressat als comptes tant del CCB com de Regesa i Rasa no són ajustats a la realitat. Cal que aquesta valoració sigui independent i rigorosa mitjançant auditories i una taxació dels béns immobles per part del Col·legi d’Arquitectes.

· Encarregar els informes jurídics i econòmics necessaris per tal d’avaluar les diverses opcions per la dissolució del CCB i especialment pel repartiment d’actius, passius i competències i serveis que actualment gestiona el CCB.

· Davant de l’escenari de la seva dissolució, proposem eliminar les figures directives actuals del Consell (director, gerent, adjunt, etc.) i sol·licitar a la Generalitat el nomenament d’un interventor / administrador que exerceixi les funcions executives durant el període que li queda.

· Garantir la transparència, el control i fiscalització pública i dels grups polítics de tot el procés de dissolució i liquidació del CCB i les seves empreses. Reclamem que la comissió tècnica i política per a la dissolució avui al Consell d’Alcaldesses tingui representació dels grups polítics del Consell Comarcal. Intentar apartar als grups suposaria un frau democràtic, especialment en l’àmbit del municipalisme.

Rebutgem l’intent d’instrumentalitzar la dissolució de manera partidista per part de Ciutadans i el PSC que han presentat proposicions de llei al Parlament quan es va acordar per unanimitat instar al govern de la Generalitat a fer-ho. En particular, és especialment bruta la maniobra del PSC que intenta un traspàs directe i opac a l’Àrea Metropolitana per ocultar les irregularitats comeses en la nefasta gestió durant dècades.

Barcelona, 5 d’abril de 2017

Grup de la CUP Poble Actiu al Consell Comarcal del Barcelonès (Guanyem Badalona, CUP Capgirem Barcelona, Sant Adrià en Comú, CUP l’Hospitalet i Som Gramenet)Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “[NdP] Davant les irregularitats i dissolució del CCB

  • Santi Tornero

    Ya va siendo hora de una vez por todas de actuar al servicio de la población y enterrar los intereses corporativos de quienes tantos años mandando, confunden el mandato popular con sus negocios particulares o de partido que muchas veces van juntos.