[NdP] Presentem informe elaborat per advocats del Col·lectiu Ronda sobre municipalització


SOM Gramenet farà una roda de premsa aquest dimecres dia 22 de febrer a les 11h del matí a la Plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, per tal de presentar les conclusions extretes d’un informe sobre la municipalització del servei de neteja d’edificis municipals i centres docents públics de Santa Coloma de realitzat per advocats del Col·lectiu Ronda.

MunicipalitzacioNinots

Presentem aquest informe en un moment en què el debat sobre la municipalització enfront de l’externalització de serveis públics està sobre la taula en molts sentits, començant per la campanya de re-municipalitzar el servei de l’aigua que ha engegat el Grup Metropolità de l’AMB (del qual SOM Gramenet en forma part) o el qüestionament sobre els preus abusius de les companyies elèctriques.

A Santa coloma de Gremenet, a més, és un tema que ens toca de ben a prop, no només pel que fa al servei de l’aigua o l’electricitat, sinó en qüestions més concretes i esdeveniments recents. I és que l’Ajuntament de la nostra ciutat ha decidit seguir deixant en mans d’una empresa privada el servei de neteja dels edificis municipals, obrint la licitació del contracte, incomplint l’acord de municipalitzar aquest servei, trencant el compromís que havia pres en el Ple Municipal del mes d’abril de 2014, votant a favor de la proposta de municipalització del servei de neteja d’edificis públics. Hi ha un detall, però, que agreuja aquest fet, i és que l’empresa que ha estat prestant aquest servei fins a l’actualitat ha estat LIMASA.

CompteServPrivat

És important recordar que l’any 2009, el nom de LIMASA va ser vinculat al Cas Pretòria, quan el conseller delegat d’aquesta empresa va ser detingut per la guàrdia civil l’endemà de la detenció de l’ex-alcalde socialista Bartomeu Muñoz per haver-li entregat diners de manera fraudulenta. Malgrat aquests fets tan greus, els posteriors equips de govern socialistes, amb Núria Parlon al capdavant, no han tingut cap mena de reticència a continuar contractant LIMASA, tot i que l’Ajuntament està personat com acusació particular en el judici sobre el cas Pretòria. I no només això, sinó que, a més, acaben d’aprovar la licitació per tal de continuar amb la gestió privada d’un servei públic, contra la voluntat del Ple Municipal.

Aquests fets, sumats a les conclusions de l’informe sobre municipalització de serveis públics, ens porten a reiterar la nostra postura a favor de la municipalització. Evitar la privatització d’aquesta mena de serveis és essencial per a poder garantir una gestió allunyada d’interessos empresarials privats, que tenen com a únic objectiu l’obtenció de beneficis. La municipalització és el primer pas cap a la transparència i una gestió més ajustada a les necessitats de la ciutadania. L’informe ens mostra clarament els beneficis enfront l’externalització, a nivell pràctic i ètic, a més de ser un exercici de coherència i responsabilitat política de la gestió pública i de respecte cap a la ciutadania.

En definitiva, evidencia que no s’hi valen més falses excuses per a voler continuar amb l’externalització de serveis públics i constata que la municipalització és una qüestió, essencialment, de sentit comú. Una empenta més per a reiterar la nostra defensa del NO a la PRIVATITZACIÓ i el SÍ a la MUNICIPALITZACIÓ.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.