Qui va votar què, al Ple Municipal?


bannerWeb300117

Hi ha una dita que resa: “Si no has de dir res de bo, millor no diguis res”. El Ple de dilluns passat – el primer de l’any – va arrencar amb aquell rum-rum intern, ja integrat al nostre organisme, que fa pensar que l’oposició està per poca cosa més que per fer de decorat. Que sinó, la sala de Plens queda una mica buida i fredota.

La cançoneta de sempre; l’oposició diu i l’equip de govern, amb majoria absoluta i totalitària, fa el que vol. Que si propostes i informacions que arriben a escasses hores de l’inici del Ple, que si propostes-imposicions, que si Gramepark ja va bé, que si nosaltres ja estàvem aquí abans que vosaltres, que si paternalismes condescendents, que tu, que jo, que si “rebota y en tu cara explota”. Incís: el terme “Proposta de”, ja es podria anar eliminant del vocabulari dels Plens a la nostra ciutat; seria més honest, per part de l’equip de govern, emprar directament el terme “Ordre de. No passa res, si ja estem acostumats. No perdem el temps amb formalismes i tràmits absurds.

Abans d’explicar els resultats de les mocions (que us mostrem en infografies més avall), volem fer una menció especial a una d’aquestes “propostes-ordres de”: un suposat projecte de “millora” del barri del Fondo. En què consisteix? Fàcil. Sabeu les cases baixes que hi ha al carrer Circumval·lació, a l’alçada de l’IES Terra Roja? Aquelles. Doncs res, que les expropiaran totes per a fer un barri més “guai”, que cridi més l’atenció de la gent “molona” i amb “més classe” (més alta, vaja).

No ens volen. El PSC no ens vol a Santa Coloma. Ni dins, ni fora de l’Ajuntament, volem dir. La gent humil, la classe treballadora, molestem. Necessiten una altra mena de gent que ompli els seus barris pobres per a pujar el nivell.  El que podria ser un projecte de millora del barri del Fondo, que aporti una mica d’aire i qualitat a un barri massificat, es converteix en una excusa per a que el PSC expulsi a les persones més humils i per a què aprenguem què vol dir i com es fa allò de “gentrificar”.

Doncs això, que “gentrificar” significa, en resum, propiciar les condicions necessàries, amb reformes i canvis urbanístics, per tal de fer fora als pobres d’un barri i atraure a gent de classe mitja; “gente de bien”, “de familia bien”, de “classe acomodada”. “Modernos”, “Snobs”, “Urbanites”, “Yuppies”. Us sonen els exemples d’alguns barris de la veïna Barcelona, com el Gòtic o el Poblenou? Doncs vindria a ser això. Més o menys, és el que va explicar el PSC en el Ple, respecte a la filosofia del seu projecte. Amb altres paraules, òbviament. El que semblava una millora per als veïns, és la nova alerta que anuncia el seu futur. Bé, el dels qui “no donin la talla”. I és que per al PSC o, més ben dit, els “Capos” de Santa Coloma, acabar amb la pobresa és eliminar als pobres, literalment.

Dit això, anem amb les mocions*. Aquí en teniu una explicació gràfica:

*Joc: Sabeu trobar les coincidències en les votacions dels històrics rivals PP i PSC? Sí, potser és una tonteria, però té la seva gràcia.

La primera moció presentada i aprovada va ser a favor de la campanya Casa nostra és casa vostra, presentada a instància de la Comissió Antifeixista 27 de Gener.

MocioRefugiats
La segona moció presentada pel PSC sobre les pràctiques abusives de les elèctriques, va prosperar malgrat la contra-moció de Som Gramenet i GE-ICV-EUiA . La tinent d’Alcaldessa Lídia Montero, va llegir les 7 pàgines de la moció (20 minuts) “per posar en context”. (Si imaginar-ho fa mandra, imagineu-vos in situ…)

ContraMocioElectriques

La tercera moció, a favor de les afectades per les clàusules sòl, tenia una altra contra-moció aquest cop presentada pel PSC. Sense cap sorpresa, va prosperar la contra-moció del PSC.

MocioClausulesSol
La quarta moció, presentada per Ciutadans i el PSC sobre la instal•lació de desfibril•ladors va ser aprovada per unanimitat. Dispenseu que no hàgim fet un gràfic sobre aquesta, però no hi ha gaire res més a explicar.

La cinquena i última moció, presentada per SOM i GE-ICV-EUIA, a favor d’encetar un procés participatiu per escollir el/la síndic/a defensor/a de la ciutadania, no va prosperar pel vot en contra del PSC.

MocioSindic


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.