Crònica del Ple del 19 de desembre


webple19des2016

L’últim Ple de l’any va ser curt en contingut i sense cap sorpresa. El consistori va prosseguir amb al seva tònica habitual; aprovació de l’adjudicació de les empreses auditores dels comptes de Gramepark i Grameimpuls. Això sí, no sense que abans la oposició remarqués la necessitat de millorar la transparència i insistir, de nou, en què seria bo publicar de manera comprensible per a la ciutadania tota aquesta informació. També es van aprovar els pressupostos i les ordenances fiscals, amb el vot favorable del PSC i contrari de totes les forces de la oposició. Per no trencar amb les tradicions, ara que n’és temps, vaja. L’esperit de la “joia nadalenca”, això sí, va envair al tinent d’Alcaldessa Esteve Serrano, tot fent que es comprometés a parlar amb els diferents Grups Municipals sobre diferents temes socials que varen ser inclosos a les esmenes. Preciós. L’últim punt del Ple, abans de les mocions, va ser aprovar diferents modificacions de llocs de treball de l’Ajuntament.

La primera moció presentada i aprovada va ser la referent a la re-municipalització de l’aigua, presentada per SOM Gramenet, ICV-EUiA i pel PSC. Ja abans del Ple, des de SOM Gramenet es va fer públic un tuit amb una foto a la sala de plens on els regidors del Grup Municipal mostraven cartells amb el lema “Movem-nos. Re-municipalitzem l’aigua”. Amb les abstencions del PP i Ciutadans, les forces polítiques es van comprometre a començar a traçar un pla per a complir amb els acords.. Esperem que la cosa no quedi només en bones paraules. El temps dirà.

fotoregismovenos

La segona moció presentada i aprovada, feia referència a uns pressupostos socials i una fiscalitat progressiva. Va ser presentada per ICV-EUiA i pel PSC, amb el vot favorable de SOM Gramenet. La tercera, presentada per SOM, va ser la de defensa de la llibertat d’expressió i es solidaritzava amb les encausades per la crema de fotografies del Rei. La moció va ser aprovada amb el vot favorable d’ICV-EUiA i amb l’abstenció pròpia del tarannà indefinit del PSC davant de segons quines qüestions. Ciutadans va fer un al·legat en contra de la moció, acusant a SOM i als seus integrants de respectar “només una llibertat d’expressió, la vostra”. Seguint amb l’ambient propi d’un típic dinar nadalenc familiar, va començar una petita picabaralla entre el portaveu de Ciutadans, Dimas Gragera, i el regidor de SOM, Oriol Corral.

L’última moció, presentada pel Partit Popular, consistia en una “defensa de l’Estat de Dret”, és a dir, una crida a la unitat d’Espanya, ja que, segons la frase reiterativa de la ponència del regidor del PP David Zambrana, Espanya “es una gran Nación”.  Va comptar amb el vot favorable de Ciutadans i, un cop més, l’abstenció del PSC. Els grups d’esquerra van posar en rellevància el to centralista del text i, de nou, Oriol Corral, va fer una intervenció crítica del text en to sarcàstic. Resulta irònic que el Partit Popular sigui qui demani “respectar els drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans”, quan, en primer lloc, el seu vot a la moció per la llibertat d’expressió presentada per SOM va ser en contra, i sobretot, quan és precisament el seu govern central un dels principals responsable d’haver dinamitat el suposat “Estat del Benestar”, coartant i retallant drets i recursos socials bàsics.

En definitiva, tanquem el 2016 sense sorpreses ni grans canvis a l’Ajuntament. Només ens queda esperar que el 2017 sigui un any millor. Nosaltres, al menys, seguirem lluitant per a què així sigui.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.