Mocions de SOM per al Ple Municipal del 19/10/2016


capc%cc%a7almocions191016web

 

SOM Gramenet presentarà dues mocions en el proper Ple Municipal. La primera en defensa de la democràcia i la sobirania local i en suport a l’Ajuntament de Badalona i la segona en contra del bloqueig dels EEUU contra Cuba.

 

En defensa de la democràcia i la sobirania local i en suport a l’Ajuntament de Badalona.

 

Al novembre del 2015, l’Ajuntament de Badalona i els sindicats que hi són presents van acordar el calendari laboral del 2016, acord que incloïa que les treballadores podien intercanviar el festiu del 12 d’Octubre pel 1 d’Abril o el 9 de Desembre, per tal de compaginar vida professional i laboral.

 

El 9 d’Octubre apareix a la premsa estatal la decisió del consistori de romandre obert el 12 d’Octubre i, dos dies més tard, la delegació del Govern a Catalunya dicta mesures cautelars per a que no es pugui dur a terme l’acord de l’equip de govern. Tot i així, el 12 d’Octubre, 6 regidors i regidores van obrir les potes de l’Ajuntament i van atendre a 200 veïns i veïnes, fet que va rebre el recolzament de persones d’arreu de l’Estat, incloent alcaldes i alcaldesses, diputats del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats i senadors i senadores.

 

Malgrat que més de 40 Ajuntaments d’arreu de Catalunya van decidir obrir les seves portes el 12 d’Octubre, el grup municipal del PP de Badalona va denunciar al jutjat de guàrdia de la seva ciutat un suposat delicte de desobediència per part del consistori badaloní, fet pel qual els i les 6 regidors i regidores hauran d’anar a declarar dimarts i dimecres vinent. És per aquest motiu que demanem que el Ple Municipal recolzi al govern de Badalona i que defensi la capacitat de les administracions locals d’organitzar el seu calendari laboral.

 

 

Moció del Casal d’Amistat amb Cuba “José Sánchez” de Santa Coloma de Gramenet contra el bloqueig dels EEUU contra Cuba.

 

Gairebé dos anys després que el President Obama dels Estats Units qualifiqués d’obsolet el bloqueig contra Cuba, aquest continua vigent i perjudicant el nivell de vida de la ciutadania cubana, malgrat que sembla que hi han hagut avenços.

 

El proper 26 d’Octubre, l’Assemblea General de les Nacions Unides tornarà a votar la “Necessitat de posar fi al bloqueig econòmic, comercial i financer imposat pels Estats Units d’Amèrica contra Cuba”, encara que el bloqueig ja ha estat condemnat 24 cops per aquesta.

 

És per això que SOM Gramenet i afegits posteriorment Gent d’Esquerres-ICV-EUiA i PSC presenten, a instàncies del Casal d’Amistat amb Cuba “José Sánchez”, la següent resolució: mostrar el suport contra el bloqueig de Cuba i fer arribar al Govern de la Generalitat i de l’Estat Espanyol la necessitat de mostrar aquest suport en les seves relacions amb els EEUU.

 

El dia 24 a les 18.30h s’ha convocat una concentració a la Plaça de la Vila des de el Casal de Cuba i Defensem Cuba per mostrar el rebuig al bloqueig dels EEUU cap a Cuba.

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.