Precarietat a l’Ajuntament


Aitor Blanc AranjueloLa situació en diversos serveis que gestiona l’Ajuntament és inadmissible, sobretot des del vessant laboral. Els treballadors s’esforcen per donar un bon servei, però la manca de dotació de recursos fa que siguin els damnificats d’una situació preocupant. A les biblioteques no es cobreixen baixes de personal, fet que perjudica al servei i l’obertura d’aquests equipaments durant l’estiu; als mercats municipals, s’hi fan hores extres que no es paguen —es compensen— i els treballadors municipals són substituïts per empreses privades externalitzant el servei, i a la deixalleria municipal, s’hi licita un nou contracte amb què tres treballadors es puguin veure al carrer.

Tot plegat denota moltes mancances i, sobretot, de planificació. Cal dotar els serveis del personal adient, atendre les demandes dels sindicats i complir amb els drets dels treballadors i les treballadores municipals. Les baixes s’han de cobrir, no cal fer hores extres perquè es poden crear llocs de treball i cobrir les vacants. No es pot permetre aquesta situació en l’actuació d’un ajuntament.

I a més, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) deriva part de la seva tasca en agències de col·locació privades. Farts de precarietat i privatitzacions. Fins a on hem d’arribar?

Aitor Blanc
Portaveu del Grup Municipal SOM Gramenet

[Article publicat a l’Ajuntament Informa del 13 de maig de 2016]


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.