Fem entrega d’una bateria de demandes al Conseller de Salut


Aprofitant la visita del Conseller de Salut a la nostra ciutat, des de SOM Gramenet hem volgut fer-li entrega d’una carta amb demandes de la seva àrea.

Les reivindicacions que li hem fet arribar són les següents:

 1. Exigim la millora de la gestió en els Centres d’Atenció Primària (CAP) a causa de la privatització i les retallades.
 2. Exigim reduir les llistes d’espera i les cues en les urgències. En especial la reducció del temps d’espera en la visita al metge de capçalera i per a les visites als especialistes.
 3. Avançar en la millora de les instal·lacions sanitàries en el seu conjunt.
 4. Evitar i revertir l’externalització de serveis, focus de desigualtat laborals i font de negoci per alguns.
 5. Evitar el pagament de serveis dels pacients hospitalitzats (dietes, bugada, llits d’acompanyants, etc.)
 6. Vetllar pels drets dels treballadors i treballadores que sovint supleixen o pal·lien els efectes de les retallades.
 7. Garantir el no cobrament de l’atenció al servei d’urgències a les persones sense targeta sanitària. Garantir a la vegada l’accés a la targeta sanitària.
 8. Incloure la salut mental a l’agenda ciutadana. Fer costat de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies en la seva demanda de millores en l’atenció i de més recursos. En aquest sentit denunciar l’estat deficient  del Centre de Salut Mental d’Adults Martí i Julià.
 9. Revertir la implantació del nou model del Sistema d’Emergències Mèdiques, model basat en l’externalització del servei a empreses privades, a on es perd el control sobre la qualitat assistencial i les condicions de les treballadores
 10. Reclamem el finançament adient per cobrir les necessitats de la població atesa i els recursos addicionals per revertir la situació on hem arribat per culpa de les retallades.
 11. Incidir en la transparència al Patronat de la Fundació Hospital Esperit Sant, revisant els sous dels càrrecs directius, així com atendre la millora en els serveis d’aquest.
 12. Com demanen els treballadors i treballadores, reclamar un únic conveni col·lectiu per tota la sanitat pública (pròpia i concertada). I establir mecanismes per recuperar el poder adquisitiu perdut en aquests últims anys.
 13. Demanem al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que faci les gestions necessàries per retirar la placa d’inauguració del CAP ‘Joan Vilaseca – Can Mariner’ on apareix el nom de l’exalcalde Bartomeu Muñoz, actualment acusat i pendent de judici per diverses causes de corrupció, i per donar acompliment a la moció aprovada per l’Ajuntament en aquest mateix sentit, per retirar les plaques similars dels edificis públics de la ciutat.

Pots llegir aquí la carta en PDF.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.