Santa Coloma, ciutat insegura?


La seguretat de les persones es basa tant a garantir la integritat física com a tenir garantides les necessites bàsiques com el menjar, l’habitatge, el treball i sentir-se estimat per l’entorn més proper.

Com a veïnes i veïns de Santa Coloma ens sentim indignats/des de veure com algunes persones i algun grup polític, aprofiten situacions desagradables per generar el corrent d’opinió que Santa Coloma és una ciutat insegura. Relacionen la inseguretat amb l’augment de la delinqüència al nostres barris. Una relació que, per sort i segons les estadístiques, no són certes. Santa coloma ha reduït l’índex de delictes en els darrers anys i estem molt per sota de la resta de ciutats que ens envolten. A més, s’estan utilitzant fets concrets i desagradables per treure rèdit polític al mateix temps que es proposen solucions no factibles.

Països com Suècia, Dinamarca o Noruega en són un exemple. Són països amb una inversió molt alta en despeses socials i això provoca que la delinqüència sigui pràcticament inexistent. En contra veiem països com els EUA, Colòmbia, Argentina, etc. on la despesa en polítiques socials és molt minsa amb el resultat que la delinqüència augmenta. A més trobem un altre paral·lelisme: els països amb més conflictivitat, en lloc d’invertir en polítiques socials, inverteixen en més repressió. Aquest fet provoca més conflicte, més presons, més morts, més violència…

Per desgràcia, l’Estat espanyol mira més cap al model d’Amèrica del Nord que no pas pel model noruec.

Tots els estudis ho demostren: a més polítiques socials menys delinqüència!

La inseguretat a la nostra ciutat no passa per patir un possible furt o atracament. Els veïns de Santa Coloma ens sentim insegurs perquè no tenim feina i no sabem quan en tindrem. Si no tenim feina, si no sabem si ens acomiadaran de la feina, si no sabem com pagarem el lloguer o la hipoteca, si no sabem si ens desnonaran, si no sabem si podrem alimentar els nostres fills i si no sabem si la nostra gent gran serà ben atesa…

Des de SOM Gramenet ho tenim clar! Volem una ciutat on tothom se senti integrat, on no hi hagi barris de primera i segona categoria. No volem barris degradats per la crisi! Volem barris actius amb la participació del veïnat en tots els aspectes de la vida. Volem places plenes d’arbres i de nens jugant. Volem equipaments esportius de qualitat, no volem que cap persona pugui ser desnonada, volem que tots els nens tinguin tres àpats al dia i volem que tothom se senti orgullós de ser de Santako!

És imprescindible que reforcem les iniciatives ciutadanes i consolidem el teixit associatiu a la nostra ciutat per a que ningú se senti exclòs.

Per una altra banda, SOM Gramenet va renunciar a tots els privilegis de ser Cap de la oposició (més de 80.000 euros en sous de càrrecs). EXIGIM A L’EQUIP DE GOVERN QUE DESTINI AQUESTS DINERS PER COMBATRE LES DESIGUALTATS SOCIALS QUE PATEIX LA NOSTRA CIUTAT!

UNA CIUTAT SEGURA ÉS UNA CIUTAT AMB JUSTÍCIA SOCIAL!


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.