Crònica del ‘SOM RAVAL #FemBarri’


El passat dissabte, 13 de febrer, SOM Gramenet vam fer una ruta pel Raval per tal de parlar amb els veïns i veïnes i conèixer els problemes del barri. En acabar vam fer una assemblea amb la gent del barri per a que poguessin exposar els seus punts de vista i demandes.

Vam fer una enquesta a desenes de veïns i veïnes. Algunes d’elles, a més a més, ens van guiar per la zona per mostrar-nos els llocs més significatius del barri amb algun problema o necessitat. A la ruta vam observar especialment el desaprofitament dels espais, com la gran quantitat de solars i habitatges buits. Algunes de les coses que vam poder constatar van ser l’estat d’abandonament del que queda de l’edifici històric de l’Esperit Sant, l’ús dels grans blocs del front fluvial com a façana aparent mentre el que queda darrere es degrada, la manca de vida comercial al barri o el desaprofitament de la gran plaça de ciment adjunta al centre esportiu Raval.

Aquesta activitat, que anirem repetint a diferents barris de la ciutat, respon a diferents raons: d’una banda, ajudar-nos a fer un diagnòstic real de la situació dels barris de la ciutat, per orientar les nostres prioritats de treball. En segon lloc, la necessitat de promoure la implicació directa dels veïns i les veïnes en totes aquelles qüestions que els afecten. I, per últim, mostrar que SOM Gramenet és una eina a disposició dels ciutadans i ciutadanes per canviar les formes de fer política. També, vam informar sobre la campanya #RecooperemEspaisBuits que tenim en marxa.

Properament farem públiques les conclusions de la jornada.

Galeria d’imatges de la ruta pel Raval i l’Assemblea:


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.